Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iulie 19, 2024
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: De la piatră brută la operă de artă! Tabăra de sculptură „Vasile Blendea” a ajuns la final

DÂMBOVIŢA: De la piatră brută la operă de artă! Tabăra de sculptură „Vasile Blendea” a ajuns la final 

Astăzi, în ziua de Sfântul Ilie, operele celor cinci sculptori care au trudit timp de trei săptămâni la Moreni au fost dăruite publicului, în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Adrian Ţuţuianu, a vicepreşedintelui Ioan Marinescu şi a primarului Constantin Dinu. Sculpturile însufleţesc deja noul parc din Moreni, amenajat de către administraţia locală pe malul Cricovului, în zona centrală a oraşului.

Lucrările poartă semnatura unor sculptori de renume ai ţării: Marius Viorel Ivanovici – Pitești, directorul simpozionului; Jorge Mafu (Gheorghe Maftei) – București, George Tănase – București, Lucian Tudorache – Piatra Neamț și Ilarion Voinea – Cluj Napoca. Cu toţii merită felicitaţi!

sculptura moreni 3

Evenimentul a fost organizat de Consiliul Județean Dâmbovița prin Centrul Județean de Cultură, Primăria Municipiului Moreni și Asociația Localităților și Zonelor Istorice și de Artă din România. Bugetul alocat acestei activități, de aproximativ 40.000 de lei, a fost suportat în cote egale de către Primăria Moreni şi Consiliul Judeţean.

CITEŞTE ŞI: „Cinci sculptori de renume însufleţesc piatra în văzul morenarilor! Operele de artă vor completa zestrea culturală a oraşului”

Tabăra de sculptură se va organiza de acum înainte în fiecare an, nu la Moreni, ci, rând pe rând, în altă localitate din judeţ. În 2015, se va alege între oraşele Găeşti şi Pucioasa.

„Lucrările vor rămâne comunităţilor locale şi încercăm să înnobilăm – şi prin sculpturile create – spaţiile publice din aceste oraşe. Sper ca, anul viitor, să avem o participare ceva mai numeroasă. Sunt convins că, dacă s-ar fi discutat serios şi cu artiştii locali, ei ar fi venit fiindcă, până la urmă, este o chestiune de mândrie locală”, a declarat Adrian Ţuţuianu, la deschiderea evenimentului, pe 2 iulie.

sculptura moreni 1 sculptura moreni 4

 

 

View My Stats