Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, mai 18, 2024
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Daruri pentru copiii oropsiţi şi o lecţie de învăţătură mai presus de orice

DÂMBOVIŢA: Daruri pentru copiii oropsiţi şi o lecţie de învăţătură mai presus de orice 

Mitropolitul Nifon şi preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, au împărţit astăzi, în buna tradiţie pe care a instituit-o Arhiepiscopia Târgoviştei, cadouri constând în articole de încălţăminte şi îmbrăcăminte copiilor de la Centrul Floare de Colţ şi de la Căminul Social Sf. Ierarh Nicolae al Arhiepiscopiei Târgoviştei. De asemenea, Arhiepiscopia le va asigura acestora o masă de Paşte deosebită.

„Prezenţa mea aici este una care vine să sublinieze respectul pe care-l port Înaltpresfinţitului Părinte Mitropolit Nifon şi bisericii. În al doilea rând, este o ilustrare a permanentului parteneriat care există între Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi Arhiepiscopia Târgoviştei, între Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi Arhiepiscopie, un parteneriat care va continua şi care va fi din ce în ce mai bogat”, a precizat Adrian Ţuţuianu.

Dincolo de latura filantropică, evenimentul a constituit o adevărată lecţie de învăţătură pentru cei 36 de adolescenţi. Înaltpreasfinţitul Părinte Nifon, arhiepiscop şi Mitropolit al Târgoviştei, le-a vorbit acestora despre semnificaţia Sfintelor Sărbători de Paşte.

„Învierea înseamnă de fapt un elogiu adus vieţii, un elogiu adus luminii. De aceea se spune că Sărbătoarea Învierii Domnului este sărbătoarea luminii, sărbătoarea vieţii, sărbătoarea optimismului. De aceea, mesajul de Sfintele Paşte înseamnă mesaj de bucurie, de lumină, de pace şi, mai presus de toate, este mesaj de iubire. Dumnezeu s-a coborît din ceruri, s-a întrupat în chip de om şi ne-a dat cea mai frumoasă şi nobilă învăţătură de morală, de comportare, datorită iubirii. Jertfa lui Hristos a fost de iubire pentru om, ca să-l ajute să crească în calitate şi comportament. Cel care are credinţă nu ştie să mintă, nu ştie să fie egoist, nu ştie să se comporte cu violenţă faţă de semenul său”, au fost cuvintele cu care Înaltpreasfinţitul Părinte Nifon i-a pus pe gânduri pe adolescenţi.

Au primit cadouri, dar şi ei au dăruit! Tinerii au organizat pentru binefăcătorii lor o expoziţie cuprinzând icoane pe sticlă, felciitări şi obiecte specifice sărbătorilor pascale realizate din hârtie în cadrul unui proiect finanţat de către o organizaţie nonguvernamentală din Germania.

cadouri arhiepiscopie 4 cadouri arhiepiscopie 3 cadouri arhiepiscopie 1 cadouri arhiepiscopie cadouri arhiepiscopie 6

View My Stats