Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, mai 18, 2024
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Caricaturile lor, politicienii noştri! Expoziţie marca Marian Avramescu la Muzeul de Istorie din Târgovişte

DÂMBOVIŢA: Caricaturile lor, politicienii noştri! Expoziţie marca Marian Avramescu la Muzeul de Istorie din Târgovişte 

Ce era mai nimerit, acum, la start de campanie electorală pentru alegerile europarlamentare, decât o expoziţie de caricatură numai cu personaje ale societăţii, musai din politică? Oameni de ieri şi de azi. Bărbaţi de stat şi femei care au făcut istorie sau care au trecut prin ea degeaba. Chipuri ale unor personaje şi personalităţi trecute prin sita timpului, dar, în mod deosebit, prin percepţia subtilă a graficianului Marian Avramescu.

Artistul, bazându-se pe experienţă, pe talent, pe cunoaşterea personalităţii celor creionaţi în schiţele sale, a reuşit să scoată în evidenţă, comică desigur, tarele de caracter ale bravilor politicieni români şi ale altora de aiurea. Aroganţa, dispreţul, laşitatea, nepăsarea, băşcălia, prostia, demagogia, trândăvia, habotnicia au fost puse din vârful creionului într-o anumită ipostază.

expozitie marian avramescu 1

Am văzut astăzi la Muzeul de Istorie din Târgovişte înşirate şi caricaturile politicienilor dâmboviţeni. Care mai de care mai hazlii, ieşind în evidenţă cu ce au ei mai de soi sau… mai deloc.

Alături de cei doi fraţi Avramescu – Marian şi Lucian, s-au aflat la acest eveniment care va rămâne scris în istoria Târgoviştei o serie de oameni de cultură dâmboviţeni, dascăli, elevi, studenţi şi, evident, reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi judeţene: Adrian Ţuţuianu – preşedintele CJ Dâmboviţa, Ioan Marinescu – vicepreşedinte CJ Dâmboviţa şi Ciprian Prisăcaru – viceprimar al municipiului Târgovişte.

expozitie marian avramescu 4

Poetul şi publicistul Lucian Avramescu a îmbinat perlele rimei deosebite ale poeziei sale cu grafica de excepţie a fratelui său mai mic, Marian. Practic, astăzi, pe lângă albumul de grafică intitulat „Cum mă vezi şi cum te văd”, a fost lansat şi volumul de versuri „Bună seara, iubito”, precum şi un CD cu poeziile avramesciene, în lectura autorului.

O zi cum ar trebui să se mai întâmple la Târgovişte. Au fost momente în care cultura a reuşit să dea la o parte jegul care se propagă peste tot în timpul unei campanii electorale… Marian şi Lucian Avramescu au trăit şi ei o premieră la Târgovişte. Pentru prima dată în carierele lor de zeci de ani, s-au aflat pe acelaşi afiş de prezentare.

expozitie marian avramescu 3 expozitie marian avramescu 5 expozitie marian avramescu 7 expozitie marian avramescu 2

View My Stats