Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iulie 19, 2024
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Bombă fâsâită la Compania de Apă! S-a găsit… Acarul Păun

DÂMBOVIŢA: Bombă fâsâită la Compania de Apă! S-a găsit… Acarul Păun 

Compania de Apă Târgovişte-Dâmboviţa a fost, în ultimii 10 ani, o vacă de muls atât pentru politicieni, oameni de afaceri, ba chiar şi pentru o anumită parte a presei, care a beneficiat de contracte de publicitate babane şi, când li s-a tăiat tainul, au pornit atacul. Chestii care se tot întâmplă, din păcate, în România.

Noi am atras atenţia, cu câţiva ani în urmă, asupra faptului că persoane sus puse, cu funcţii importante, au racordate la reţeaua de apă, în regim de gratuitate, casele, piscinele, ba chiar şi spălătoriile auto. Acum, a buşit din nou puroiul! A acumulat, s-a mai zgâmuit în bubă şi, de câteva săptămâni, infecţia erupe. Se caută vinovaţi, se fac scheme politice, pe cine băgăm la fund, pe cine protejăm… Se realizează chiar şi o selecţie a vinovaţilor. Oamenii nu trebuie deranjaţi prea mult. Aflăm că Oana Sivache, purtătoarea de cuvânt a Companiei de Apă, vicepreşedinta organizaţiei de Tineret a PSD (aşa se poartă în România, avem grijă de ai noştri!), a fost demisă. Nu mai vorbim de faptul că informaţia a ajuns mai întâi la presa cu capete de pod în respectiva instituţie, cu tipi care urmăresc din umbră activitatea, dar nu au produs nimic bun pentru companie şi comunitate, doar au borât. Ne mai trebuie informatori la stâna lui nea Florin, din Blana, că în rest…

Dar, am mai spus, unde este banul, domină şi interesul. Revenind la Oana Sivache, tânăra social-democrată sacrificată pe altarul jetului de apă rece, putem spune că s-a procedat neghiob. O schimbi pentru că nu a reacţionat cum trebuie la ultimele evenimente. Cam ce trebuia să facă, nu ştim. Să dea în cap jurnaliştilor, să îi depisteze pe deleatori… Cert este că, la ultima conferinţă de presă organizată de conducerea Companiei, am observat uşor cât de nepregătiţi sunt unii şefi de pe acolo. Cum lucrează stânga în aşa fel încât dreapta să nu ştie nimic. Cei puşi în faţa ziariştilor ar fi vorbit, dar nu ştiau pe cine supără. În final, au dat-o cotită, ne-au îmbrobodit cu aberaţii, aruncând diferite nade, despre a căror structură de construcţie nu ştiau nimic sau nu voiau să vorbească. Răspunsuri mai alambicate şi mai neconcludente ca la Compania de Apă, nu am mai primit de mult timp!

compania de apa

L-am întrebat şi pe preşedintele Ţuţuianu ce părere are de demisia Oanei Sivache din funcţia de vicepreşedinte la tineretul pesedist. Liderul social-democraţilor dâmboviţeni a răspuns bine controlat, aproape indiferent, că nu este o mare pierdere, partidul mai are rezerve, nu este o problemă. Parcă ascultam un patron care, după ce îi pleacă un om, afirmă că nu-i niciun necaz, aşteaptă 1.000 de inşi la uşă! Oricum, nu cred că o demitea Mircea Constantin pe Sivache fără acordul lui Ţuţuianu, de aici şi retragerea de la partid… Oare, demiterea lui Sivache din funcţia de purtător de cuvânt al Companiei de Apă va deschide cutia Pandorei? Nu credem! Cutiuţa este răscrăcărată demult de indivizi din interior care folosesc presa în bătăliile lor pe ciolan.

Astăzi, la Măneşti, preşedintele Adrian Ţuţuianu ne-a fluturat pe la nas nişte dosare despre situaţii nu tocmai legale pe la Compania de Apă, despre anumite persoane care au profitat la greu de apa chioară. Nu a făcut nicio dezvăluire. A vrut şeful judeţului doar să le atragă atenţia vinovaţilor, celor care se ştiu cu musca pe căciulă, iar noi, bieţii ziarişti, nu eram decât canalul de comunicare. Asta e, la Compania de Apă. Unde sunt bani mulţi, se adună şi musca! Roiuri.

View My Stats