Știri, Muntenia-Sud, România|joi, aprilie 18, 2024
Sunteți Aici Home » SOCIAL » Dâmboviţa are pompieri voluntari pe care ne putem baza

Dâmboviţa are pompieri voluntari pe care ne putem baza 

Serviciul Voluntar pentru Siotuaţii de Urgenţă (SVSU) Gura Ocniţei a ocupat locul II la concursul profesional interjudeţean, la proba “Realizarea dispozitivului de intervenţie” şi pe locul III la probele “Ştafeta 4x100m” şi “Pista de îndemânare şi viteză”.

După “confruntarea” în cele 3(trei) probe de concurs, echipajul SVSU Gura-Ocniţei a urcat pe podiumul competiţiei interjudeţene, ocupând un onorant şi merituos loc III în clasamentul general, după SVSU al localităţilor Călimăneşti – Vâlcea şi Domneşti – Argeş.

În acest fel, pompierii voluntari de la Gura Ocniţei continuă tradiţia de peste 60 de ani de a urca pe podiumul de premiere la concursurile naţionale profesionale.

SVSU Gura Ocniţei, înfiinţat în anul 1951 sub denumirea de Formaţiunea Voluntară de Pază Contra Incendiilor a comunei Gura-Ocniţei, se mândreşte cu „drapelului roşu de formaţie fruntaşă” obţinut în anul 1959, când a câştigat locul I la întrecerile pe ţară ale pompierilor voluntari, organizate cu ocazia Zilei Pompierilor, primind pentru merite deosebite şi prima sa autospecială pentru stingerea incendiilor (o autopompă cisternă marca Mercedes). 
 
În prezent, SVSU Gura-Ocniţei dispune de o dotare modernă, având o frumoasă remiză ce adăposteşte două autospeciale de stins incendii.

View My Stats