Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iulie 19, 2024
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Abuz sau misiune îndeplinită? Şase poliţişti locali din Târgovişte au fost reclamaţi penal. VIDEO

DÂMBOVIŢA: Abuz sau misiune îndeplinită? Şase poliţişti locali din Târgovişte au fost reclamaţi penal. VIDEO 

Mai mulţi tineri din microraionul II au depus reclamaţii la Poliţia municipiului Târgovişte împotriva unor lucrători din cadrul Poliţiei Locale, structură aflată în subordinea Primăriei Târgovişte. Plângeriile au pornit după un incident petrecut, aseară, în Parcul Prichindel, din micro II.

Era în jurul orei 20:30. Tinerii care locuiau în zonă se întorseseră de la un grătar, şi, cum le era obiceiul, au mai zăbovit câteva minute în parc, la discuţii, în faţa unei sticle cu bere. La un moment dat, apare o maşină a Poliţiei Locale aflată în patrulare. Lucrătorii în uniformă, vreo şase la număr, îi i-au la întrebări.

„Ne-au spus că vor să ne legitimeze, deşi nu făcuserăm nimic. Un prieten de-al meu, tocmai în acel moment, vorbea la telefon. Unul dintre poliţişti i-a spus să închidă, că trebuie să ne ia datele de identitate. Amicul meu i-a zis că îi dă şi datele după ce termină convorbirea la telefon”, ne-a declarat Marian Florin Zidaru, de 27 de ani.

VIDEO I – TINERI

Lucrurile, se pare, au început să se precipite, în aer plutea tensiunea.

„Când a auzit poliţistul ce răspuns îi dă prietenul meu, s-a dus şi a început să-l bruscheze, să tragă de el. Eu am vrut să mă duc să-i spun să-l lase în pace. Dintr-o dată, a venit unul, m-a tras de umăr şi m-a băgat direct în duba poliţiei. Prietenul rămăsese jos, cu toţi poliţaii grămadă pe el”, povesteşte Marian.

Gestul oamenilor legii care, spun tinerii, s-au năpustit dintr-o dată pe ei, de parcă erau cei mai mari infractori, i-a îndârjit. Au depus plângere la Poliţie pentru abuz în serviciu şi distrugere.

„Au vrut să ne pună cătuşele. Prietenului meu, când l-au văzut cu telefonul, i-au dat cu mâna peste el şi l-au spart”, adaugă Marian.

scandal Micro II, Politia Locala 2În cele din urmă, băieţii au sunat la 112, la faţa locului sosind un echipaj de la Poliţia Municipală, oamenilor legii povestindu-li-se ce s-a întâmplat.

„A fost un abuz. Nu este normal ceea ce s-a întâmplat. Stăteam liniştiţi în parc nu deranjam pe nimeni, aşa facem de obicei. Au avut un comportament violent, de neimaginat. Ne-au amendat degeaba. Vom contesta sancţiunile aplicate. Noi am filmat întreaga scenă pentru a avea dovadă că am fost agresaţi şi nu am adus nimănui injurii”, spune un alt tânăr aflat de faţă la nedoritul incident.

VIDEO II – TINERI

Am mers şi la Poliţia Locală Târgovişte pentru a afla părerea şefilor acestei instituţii de ordine publică subordonată administraţiei locale. Directorul Gheorghe Dinu nu a ieşit să împărtăşească un punct de vedere jurnaliştilor, a trimis-o să vorbească presei pe purtătoarea de cuvânt Raluca Vacariuc. Evident, poliţiştii locali spun că şi-au îndeplinit misiunea în parametrii impuşi de lege, nefiind vorba de niciun abuz împotriva tinerilor din micro II.

„Poliţiştii locali, în timp ce se aflau în serviciul de patrulare în microraionul II, au identificat în Parcul Prichindel un grup de tineri, care consumau băuturi alcoolice. Aveau în faţa lor o ladă cu sticle de bere. Poliţiştii le-au solicitat să se legitimeze. Iniţial, aceştia au refuzat, au devenit agresivi verbal. Au fost sancţionaţi cu amenzi contravenţionale în valoare de 900 de lei”, ne-a declarat Raluca Vacariuc.

Raluca Vacariuc, Politia Locala targovistePurtătoarea de cuvânt a fost întrebată dacă ştie că împotriva colegilor săi a fost depusă plângere pentru abuz şi distrugere şi dacă s-a ordonat o anchetă internă în acest caz. Răspunsul a venit prompt.

„Poliţiştii locali nu şi-au depăşit atribuţiunile de serviciu şi nu au folosit forţa şi nici mijloacele din dotare. Organele abilitate vor cerceta şi, la finalul anchetei, vom vedea rezultatele”.

VIDEO – POLIŢIA LOCALĂ

View My Stats