Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, mai 22, 2024
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: 1.300 hectare de pădure, solicitate la Valea Lungă cu documente false!

DÂMBOVIŢA: 1.300 hectare de pădure, solicitate la Valea Lungă cu documente false! 

Scandalul retrocedărilor ilegale de păduri se apropie cu paşi vertiginoşi şi de judeţul Dâmboviţa. Sunt destule indicii care arată că, şi aici, codrii au ajuns în mâinile unor nababi, foarte uşor şi cu minimum de documente sau deloc.

Alexandru Voinea, unul dintre samsarii de păduri din Prahova cercetaţi de DNA, a descins prin 2009 şi în judeţul Dâmboviţa. Mai precis, în comuna Valea Lungă, unde, în baza unui document fals, a solicitat Comisiei de Aplicare a Legii Fondului Funciar retrocedarea a peste 1.300 de hectare de pădure în numele Ioanei Maria Cantacuzino.

Cererea i-a fost respinsă pe motiv de tardivitate, dar Alexandru Voinea nu s-a dat bătut. S-a adresat instanţei de judecată, numai că aici s-a împotmolit, Judecătoria Moreni trimiţând dosarul spre cercetare Parchetului, apărând suspiciunea că există documente false care au stat la baza solicitării.

„Am avut meciuri mari cu ei. M-au ameninţat prin tot felul de mesaje date de pe numere ascunse. Ultima oară, a urlat la mine pe scările Tribunalului Dâmboviţa, spunându-mi că bagă bani mulţi ca să nu mai câştig alegerile, că-mi distruge familia. L-am reclamat pentru fals. Dosarul a fost instrumentat de şeful Postului de Poliţie din comună, a ajuns la Parchetul Moreni şi apoi competenţa a fost declinată către DNA”, ne-a declarat Viorel Brânduş – primarul comunei Valea Lungă. 

VOM REVENI.

View My Stats