Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iulie 12, 2024
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » CONCEDIERI ABUZIVE LA ERDEMIR! Salariaţii care au protestat la Ambasada Turciei sunt daţi afară

CONCEDIERI ABUZIVE LA ERDEMIR! Salariaţii care au protestat la Ambasada Turciei sunt daţi afară 

Confederatia Nationala Sindicala “Cartel ALFA” urmareste cu maxima ingrijorare evenimentele din SC ERDEMIR ROMANIA SRL si va lua o atitudine transanta, daca masurile abuzive de concediere ale salariatilor, care au protestat legal in fata Ambasadei Turciei din Bucuresti, nu vor fi anulate imediat.

CNS “Cartel ALFA” va acorda asistenta juridica in toate procesele intentate de Sindicatul Valahia impotriva ERDEMIR ROMANIA. Confederatia Nationala Sindicala “Cartel ALFA” cere institutiilor statului sa intervina de urgenta pentru a stopa incalcarea grava a libertatilor sindicale in aceasta societate si pentru a opri abuzurile impotriva lucratorilor care nu au facut decat sa uzeze de dreptul legal de a-si expune public nemultumirile fata de realatiile de munca cu angajatorul, in conditiile in care angajatii au respectat toate etapele legale ale conflictului de munca.

CNS “Cartel ALFA” va organiza proteste publice in Targoviste atat la poarta ERDEMIR ROMANIA cat si in fata Institutiei Prefectului si va sesiza institutiile Europene prin prezentarea unui raport detaliat despre cum se incalca flagrant drepturi si libertati sindicale in SC ERDEMIR ROMANIA SRL, angajatorul incercand sa le disimuleze grosolan sub aparenta unor proceduri legale de disponibilizare colectiva.

Actiunile de pichetare ale lucratorilor din SC ERDEMIR ROMANIA SRL, in fata Ambasadei Turciei vor continua, urmand a fi organizate de Confederatia Nationala Sindicala “Cartel ALFA”, pana cand vor inceta orice presiuni ale angajatorului asupra salariatilor din ERDEMIR ROMANIA. Confederatia Nationala Sindicala “Cartel ALFA” sustine ca ceea ce se intampla la SC ERDEMIR ROMANIA SRL este o dovada a injustitie sociale.

Confederatia Nationala Sindicala “Cartel ALFA” sustine implementarea sistemului de salarizare propus de Sindicatul Valahia, care departajeza corect lucratorii si care permite o crestere mai mare a salariilor cuprinse in intervalul 1068 – 3500 lei, pentru a diminua fenomenul de stratificare sociala.

Confederatia Nationala Sindicala “Cartel ALFA” sustine Sindicatul Valahia in negocierea Contractului Colectiv de Munca si cere ca aceasta negociere sa fie libera si orice forma de abuz sau intimidare a salariatilor, care trebuie sa beneficieze de protectia legii, in conditiile in care intimidarea si abuzurile asupra lucratorilor sunt pedepsite de lege.

Bogdan Iuliu HOSSU
Preşedinte CNS „Cartel ALFA”

View My Stats