Știri, Muntenia-Sud, România|marți, iulie 23, 2024
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » CHINEZII NU VOR SĂ CUMPERE TERMOCENTRALA DOICEŞTI, CI SĂ ÎMPRUMUTE BANI STATULUI ROMÂN, CU DOBÂNDĂ, CA SĂ O REPUNĂ PE PICIOARE!

CHINEZII NU VOR SĂ CUMPERE TERMOCENTRALA DOICEŞTI, CI SĂ ÎMPRUMUTE BANI STATULUI ROMÂN, CU DOBÂNDĂ, CA SĂ O REPUNĂ PE PICIOARE! 

Chinezii vor să împrumute cu bani statul român, nu să investească în Termocentrala de la Doiceşti! Aceasta este concluzia desprinsă după întâlnirea de astăzi cu reprezentanţii China National Electric Engineering Corporation (CNEEC) şi ai Exist Bank China.

Cei din urmă au declarat că guvernul asiatic are la dispoziţie 10 miliarde de dolari pentru investiţii în 16 ţări din Europa. Banii nu vor fi acordaţi direct, ci vor fi împrumutaţi de statele care vor să se dezvolte, cu o dobândă preferenţială de maxim 3%, pe o perioadă de maxim 20 de ani, iar lucrările urmează a fi efectuate tot de firme chinezeşti.

„În prima jumătate a acestui an o să finalizăm proiecte pentru care putem să oferim creditare. Dorim ca firmele din China să participe la construcţie, la realizarea proiectelor. De aceea vă rugăm, domnule preşedinte să consideraţi propunerea noastră pentru acest subiect. Am vrea să ajungem la posibilitatea ca statul român să împrumute de la noi, iar partea chineză să participe la construcţie”, au spus reprezentanţii Exit Bank.

Împrumutul necesar pentru repunerea pe picioare a Termocentralei de la Doiceşti va fi negociat mâine la Ministerul Economiei. Până atunci însă, spune preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, „termocentrala este închisă, nu de ieri, de azi, ci de aproape un an. Mai sunt 40 de salariaţi acolo care derulează activităţile de pază şi vând ce se poate vinde de acolo, inclusiv fier vechi”.

View My Stats