Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iulie 19, 2024
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » ARGEŞ: Avocată, reţinută de procurorii anticorupţie pentru trafic de influenţă

ARGEŞ: Avocată, reţinută de procurorii anticorupţie pentru trafic de influenţă 

Procurorii DNA din cadrul Serviciului Teritorial Piteşti au dispus, astăzi, punerea în mişcare a urmăririi penale şi reţinerea pentru 24 de ore a avocatei Filoftia Folescu, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă.

În ordonanţa întocmită de procurorii anticorupţie se arată că, în cursul lunii martie 2015, Filoftia Folescu, în calitate de avocat în cadrul Baroului Argeș, a pretins de la o persoană (martor denunțător) suma totală de 35.000 de lei și a primit, prin intermediar, ulterior, în două tranșe, suma de 20.000 de lei.

În schimbul banilor, inculpata a lăsat să se creadă că are influență asupra magistraților din cadrul Tribunalului Argeș, învestiți cu judecarea unei cauze civile care-l privea în mod direct pe martorul denunțător și a promis că va interveni pe lângă aceștia în vederea soluționării favorabile a litigiului.

Întrucât, la data de 27 mai 2015, printr-o decizie civilă, magistrații Tribunalului Argeș au respins cererea de revizuire formulată în dosarul respectiv, martorul denunțător i-a solicitat inculpatei să-i remită suma de bani primită.

Deși inițial inculpata Folescu Filoftia i-a spus martorului denunțător că nu a mai recuperat banii de la „complet”, la data de 02 decembrie 2015, i-a remis acestuia suma de 17.000 lei, urmând ca restul de 3.000 lei să îi restituie în data de 15 ianuarie 2016.

Avocata urmează să fie prezentată în faţa Curţii de Apel Piteşti, cu propunere de arest la domiciliu pentru 30 de zile.

View My Stats