Știri, Muntenia-Sud, România|marți, iulie 23, 2024
Sunteți Aici Home » SOCIAL » Arde judeţul! 10 incendii de vegetaţie în 24 de ore

Arde judeţul! 10 incendii de vegetaţie în 24 de ore 

În ultimele 24 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul I.S.U.”Basarab I” Dâmboviţa au au intervenit la 10 incendii de vegetaţie, în care au ars cca. 13 hectare de vegetaţie uscată, astfel:
– Detaşamentul Găeşti (Meri – 5000mp; Găeşti – 3,2ha; – Ulieşti/A1-km.62 – 2000mp; Ulieşti – 4000mp);
– Detaşamentul Titu (Fusea – 2000mp; Hagioaica – 2500mp);
– Garda Potlogi (Corbii Mari-A1 km 57-58 – 2000mp);
– Garda Răcari (Ghergani – 5000mp);
– Garda Corneşti (Postârnacu – 6ha);

De asemenea, echipajele SMURD din cadrul I.S.U.”Basarab I” Dâmboviţa au intervenit în 12 cazuri pentru acordarea de ajutor medical de urgență. Afecțiunile pentru care au fost solicitați paramedicii au fost: traumatisme din diverse cauze, hipertensiune arterială, cefalee, amețeli, vărsături şi dureri lombare şi abdominale. Pacienţii au fost transportaţi la spital pentru tratament de specialitate.

Incendiile de vegetaţie din ultima perioadă continuă să amenințe siguranța cetățenilor şi a gospodăriilor acestora, punând în pericol și traficul rutier, prin reducerea vizibilităţii din cauza fumului care inundă căile rutiere. Aceste evenimente se produc din cauza unor cetăţeni care igienizează terenurile, prin arderea resturilor vegetale, a miriştilor şi a vegetaţiei uscate, fără a respecta prevederile legislaţiei în vigoare, în care se stipulează clar: „În perioadele de caniculă şi secetă prelungită arderea miriştii, vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale este interzisă”.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” Dâmboviţa face apel către cetățenii dâmboviţeni să înceteze a mai da foc vegetaţiei uscate, miriştilor şi resturilor vegetale, mai ales că traversăm o perioadă de secetă prelungită. Trebuie înţeles faptul că pentru stingerea acestor incendii de vegetaţie, care reprezintă un real pericol pentru viaţă, bunurile materiale şi mediu, se consumă o cantitate mare de carburanţi şi necesită implicarea unui număr mare de resurse umane şi materiale.

Cetăţeni, nu uitaţi!
Printr-un comportament preventiv, vă protejaţi viaţa şi bunurile materiale.

Sursa: ISU „Basarab I” Dâmboviţa

View My Stats