Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iulie 12, 2024
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » APA FACE RAVAGII, IAR MINISTERUL MEDIULUI VINE CU MANUALE! În loc de bani, primarii s-au ales cu o… ”culegere de obligații”

APA FACE RAVAGII, IAR MINISTERUL MEDIULUI VINE CU MANUALE! În loc de bani, primarii s-au ales cu o… ”culegere de obligații” 

Edilii din Dâmbovița au aflat astăzi că există un manual al primarului în caz de dezastru și stări de necesitate. Practic, broșurica, după cum s-a exprimat reprezentantul de la Mediu, conține o suită de norme obligatorii. Adică, nu trebuie să te joci de-a învățatul, trebuie musai să aplici.

Plictisiți, șefii administrațiilor publice locale au ascultat și nu prea cum trebuie să acționeze în caz de inundații. Aceeași poveste de ani și ani. Apoi, fiindcă tot plouă afară, s-a vorbit despre… seceta hidrologică.

A venit momentul întrebărilor. Pătru de la Tătărani a vrut să pună în discuție situația critică de la ”Coasta Geografică”, unde râul Dâmbovița macină malul de vreo zece ani, amenințând drumul județean.

Prefectul Sanda a simțit imediat că Pătru vrea bani și i-a retezat-o spunând că nu ăsta este scopul întâlnirii.  Apoi, s-a ridicat recalcitrantul primar de la Bilciurești să urle din toți bojogii. ”Nașule, ce faci cu aia de la APIA că a înnebunit lumea?”. Obsesie cu oarece sâmbure de adevăr. Întâlnirea s-a consumat rapid. Toată lumea a plecat mulțumită, fiindcă nu a durat prea mult. Unor primari li se făcuse foame…

View My Stats