Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iunie 15, 2024
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » ANCHETĂ: Scandalul anului, pe umerii senatorului PSD de Dâmboviţa Adrian Ţuţuianu

ANCHETĂ: Scandalul anului, pe umerii senatorului PSD de Dâmboviţa Adrian Ţuţuianu 

Senatorul Adrian Ţuţuianu, ales preşedinte al Comisiei de Control SRI, a declarat, în această seară, după consumarea procesului de vot din Parlament, că, de mâine, va trece la treabă. Prima mare răspântie de credibilitate pentru respectiva comisie este anchetarea conducerii SRI cu privire la scandalul creat, urmare dezvăluirilor făcute de Sebastian Ghiţă.

Mai întâi va fi audiat Eduard Hellving – directorul Serviciului Român de Informaţii. Va urma, cu siguranţă, generalul Florian Coldea. Adrian Ţuţuianu a promis că va face cunoscute rezultatele anchetei.

„Voi da răspunsuri clare atunci când suntem siguri de o decizie, după ce vom cumpăni bine”, a declarat senatorul.

Proaspătul preşedinte al Comisiei de Control SRI a mai spus că va face tot ceea ce trebuie pentru ca verificările să fie reale, să fie efective şi în limitele prevăzute de legile în vigoare.

„Avem trei reglementări de bază. Este vorba de Legea Siguranţei Naţionale, de Legea SRI şi de Hotărârea Parlamentului României nr. 30 din 1993. Cele trei acte normative reglementează foarte clar care sunt atribuţiile şi ale SRI, şi ale Comisiei Parlamentare de Control asupra activităţii acestui serviciu”, a precizat Ţuţuianu.

View My Stats