Știri, Muntenia-Sud, România|marți, iulie 23, 2024
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » ADRIAN NĂSTASE, LA UN PAS DE A FI LIBER! Judecătoria Sectorului 4 i-a aprobat cererea de eliberare condiţionată

ADRIAN NĂSTASE, LA UN PAS DE A FI LIBER! Judecătoria Sectorului 4 i-a aprobat cererea de eliberare condiţionată 

Chiar dacă judecătorii au hotărât că fostul premier al României îndeplineşte condiţiile legale de a fi eliberat condiţionat, Năstase mai stă după gratii până ce se va judeca recursul declarat de procurori.

Judecătoria Sectorului 4 a judecat cererea lui Adrian Năstase de eliberare după aproximativ şapte luni şi jumătate de detenţie din cei doi ani la cât a fost condamnat în dosarul „Trofeul calităţii”, scrie cotidianul.ro.

Întrucât s-a împlinit termenul de o treime din pedeapsă, Comisia de eliberări condiţionate de la Penitenciarul Jilava a dat aviz pozitiv, pentru eliberarea înainte de ternen a fostului premier, cererea ajungând astfel în faţa unui judecător.

Procurorul de şedinţă a solicitat instanţei Judecătoriei sectorului 4 Bucureşti să respingă cererea de eliberare condiţionată a lui Adrian Năstase. Acesta a invocat că deţinutul nu a dovedit o atitudine de îndreptare, întrucât a continuat să facă afirmaţii la adresa judecătorilor care l-au condamnat.

De asemenea, procurorul DNA a invocat și faptul că Judecătoria sectorului 4 nu este competentă să soluționeze cererea, fiind pusă pusă la îndoială calitatea de “operă ştiinţifică” a lucrărilor lui Adrian Năstase avute în vedere pentru punerea lui în libertate.

Avocaţii lui Năstase au respins susţinerile procurorului de şedinţă. Imediat după terminarea procesului, Adrian Năstase a fost dus înapoi la închisoare.

Procurorii DNA au anunţat că vor face recurs la Tribunalul Bucureşti.

Adrian Năstase va fi pus în libertate dacă magistraţii Tribunalului vor menţine decizia Judecătoriei Sectorului 4.

View My Stats