Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, mai 22, 2024
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » A FOST TRIMIS ÎN JUDECATĂ! Florin Cergan va fi judecat pentru omor din culpă

A FOST TRIMIS ÎN JUDECATĂ! Florin Cergan va fi judecat pentru omor din culpă 

După mai mult de doi ani şi jumătate, Florin Cergan – fiul judecătoarei Veronica Cîrstoiu – a fost trimis în judecată.

Cergan a provocat pe 8 martie 2011 un grav accident de circulaţie pe Bulevardul IC Brătianu din Târgovişte, în zona Cartierului CFR. Au murit atunci trei persoane: preotul Nicolae Nicolae din Gheboaia, soţia acestuia, Florina, şi fiica lor, Ioana – elevă la Colegiul Constantin Cantacuzino din Târgoivşte.

Dosarul a bătut pasul pe loc timp de doi ani, până când Florin Cergan – care ajunsese între timp avocat în Bariul Bucureşti, fiind suspendat din funcţia de preot imediat după accident – şi mama acestuia, judecătoarea Cîrstoiu, au fost prinşi luând mită în Bucureşti.

În acel moment, a ieşit la iveală metoda prin care dosarul accidentului din 2011 era ţinut pe loc. Practic, se blocase în expertize, iar familia victimelor preotului Cergan nu era auzită de autorităţi.

După ce în luna august 2013 dosarul a fost preluat de Parchetul de pe Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, iată că în sfârşit Florin Cergan este trimis în judecată pentru omor din culpă! La aproape trei ani de la producerea accidentului rutier.

Se pare că ultima expertiză, cea efectuată de Institutul Naţional de Criminalistică ar fi scos la iveală că preotul Cergan circula în acea seară de 8 martie cu 150 de kilometri la oră. Asta, în condiţiile în care expertizele iniţiale scriau negru pe alb că ar fi circulat cu 49 kilometri la oră, adică exact cu un kilometru mai puţin decât limita legală de viteză în localitate. Totul în ciuda martorilor, care declarau că şoferul BMW-lui parcă zbura pe şosea!

View My Stats