Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iulie 19, 2024
Sunteți Aici Home » SOCIAL » VISELE NU SE CUMPĂRĂ! Proiect de prevenire a consumului de substanţe noi cu proprietăţi psihoactive

VISELE NU SE CUMPĂRĂ! Proiect de prevenire a consumului de substanţe noi cu proprietăţi psihoactive 

Proiectul a fost derulat la nivelul municipiului Târgoviște, în perioada 15.10.2012 – 09.01.2013, fiind implementat de Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Dâmboviţa.

Pe parcursul celor trei luni, 874 elevi de la două licee au beneficiat de 45 activităţi informativ – interactive, pe tema prevenirii consumului de substanţe noi cu proprietăţi psihoactive (SNPP), denumite generic „etnobotanice”. În cadrul acestor activităţi, cele mai abordate subiecte au fost legate de: clasificarea drogurilor din punctul de vedere al efectelor produse asupra sistemului nervos central), caracteristici ale drogurilor (dependenţa, toleranţa), identificarea pericolelor la care se expun consumatorii de SNPP.

Scopul proiectului a fost de a creşte, printr-o informare corectă, adaptată nivelului de vârstă al grupului ţintă, influenţa factorilor de protecţie în rândul populaţiei şcolare din judeţul Dâmboviţa.

Unităţile şcolare participante în proiect au fost: Liceul Tehnologic “Constantin Brâncoveanu” şi Liceul Tehnologic “Spiru Haret”.

Coordonator CPECA Dâmboviţa,
Inspector principal de poliţie Nicoleta BOBE

View My Stats