Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iulie 20, 2024
Sunteți Aici Home » SĂNĂTATE » VIROZELE RESPIRATORII, ÎN SCĂDERE! Și totuși s-au raportat 1.477 de afecțiuni într-o săptămână

VIROZELE RESPIRATORII, ÎN SCĂDERE! Și totuși s-au raportat 1.477 de afecțiuni într-o săptămână 

In cadrul sistemului de monitorizare a imbolnavirilor prin afectiuni respiratorii si gripa, la nivelul judetului Dambovita, pentru intervalul 25 februarie-3 martie 2013, se constata o scadere usoara a numarului de cazuri de viroze respiratorii. Astfel, pentru perioada amintita, furnizorii de servicii medicale au raportat 1477 de afectiuni respiratorii (1193 de infectii acute ale cailor respiratorii superioare si 284 de pneumonii), numarul cazurilor internate fiind de 146.

Cu grad crescut de receptivitate a ramas grupa de varsta 5-14 ani, aici fiind diagnosticate 472 de infectii acute respiratorii si 77 de pneumonii cu cate 14 cazuri internate.

Tot in acest interval de timp, laboratorul de referinta al Institutului Cantacuzino a confirmat virusologic 8 cazuri de gripa, dintre acestea, 7 sunt cu virus gripal tip B si un caz cu virus gripal tip AH1 pdm 09. Pacientii, 5 copii si 3 adulti, s-au prezentat la Sectia de Boli Infectioase a Spitalului judetean de Urgenta Targoviste cu sindrom gripal, au fost izolate, li s-au recoltat probe biologice pentru confirmarea diagnosticului si li s-a instituit tratamentul medicamentos specific. Nu au prezentat forme grave de boala, evolutia fiind una favorabila.

Contactii acestor pacienti sunt monitorizati prin intermediul medicilor de familie si al celor de colectivitate.

Din analiza datelor statistice, specialistii epidemiologi au constatat ca numarul afectiunilor respiratorii se afla sub valorile maxime asteptate, comparativ cu valorile inregistrate in ultimele sezoane neepidemice de supraveghere.

Avand in vedere caracteristicile climatice, recomandam in continuare populatiei sa-si optimizeze regimul de viata si de activitate printr-o alimentatie corespunzatoare, sa evite pe cat posibil deplasarile, expunerea la frig timp indelungat si intrarea in contact cu persoanele bolnave.

Insistam asupra importantei adresabilitatii la medicul specialist sau la medicul de familie atunci cand apar primele semne de boala.

Sursa: DSP Dâmbovița

View My Stats