Știri, Muntenia-Sud, România|joi, iulie 18, 2024
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Prahova » VIDEO: Tineri bulgari copiau datele de pe cardurile bancare ale ploieştenilor

VIDEO: Tineri bulgari copiau datele de pe cardurile bancare ale ploieştenilor 

Poliţiştii prahoveni specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii DIICOT au prins doi cetăţeni bulgari, în vârstă de 25, respectiv 27 de ani, care montaseră dispozitive de copiere a datelor de pe carduri bancare, pe un ATM din municipiul Ploieşti, cu intenţia de a sustrage bani.

Potrivit IPJ Prahova, în autoturismul cu care cei doi se deplasau, au fost găsite un dispozitiv tip baghetă pentru filmarea codului PIN ce conține microcircuite electronice, acumulatori, o minicameră video și porturi de conectare la sistem informatic, două dispozitive de skimming (dispozitive pentru copierea datelor de pe banda magnetică a cardurilor bancare și care imită fanta de inserare în ATM), mai multe carduri bancare, precum și mai multe documente.

Cei doi bărbaţi au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile. Cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activităţi contravenţionale a cetăţenilor bulgari.

VIDEO

View My Stats