Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iunie 15, 2024
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » VIDEO: Protest la Partida Romilor Dâmboviţa! S-a cerut demisia liderului Vasile Moise

VIDEO: Protest la Partida Romilor Dâmboviţa! S-a cerut demisia liderului Vasile Moise 

Astăzi, în faţa sediului Partidei Romilor Pro Europa – Organizaţia Dâmboviţa, s-a desfăşurat un protest autorizat. Cei aproximativ 100 de oameni veniţi din mai multe localităţi ale judeţului, în special din cele unde există comunităţi importante de romi, au cerut demisia lui Vasile Moise (Deju) din funcţia de preşedinte al Partidei Romilor Dâmboviţa.

Organizatorul protestului, cel care a aprins scânteia revoltei, a fost Ion Drăgoi, membru al Partidei Romilor şi, până acum câteva săptămâni, când a fost demis de Vasile Moise, preşedinte interimar al organizaţiei Târgovişte. Drăgoi susţine că Vasile Moise nu a avut o colaborare bună cu membrii şi cu liderii din judeţ, că totul s-a redus la vorbe goale, fără o implicare clară în interesul comunităţilor de romi.

ion dragoi romi

„Iată că, după atâţia ani de zile, lucrurile nu merg bine. Liderii din judeţ sunt nemulţumiţi de modul în care colaborează cu ei, de modul în care sunt organizate şedinţele. Nu consultă pe nimeni, face ordinea de zi aşa cum vrea el să o facă”, se plânge Ion Drăgoi.

Acesta mai susţine că nu ştie ce s-a întâmplat cu banii publici pe care Partida Romilor Dâmboviţa i-a primit de la diferite autorităţi şi instituţii pentru organizarea a diferite evenimente şi pentru sprijinirea romilor din judeţ.

Consideră Drăgoi că este momentul ca Vasile Moise să se retragă din funcţia de preşedinte, iar membrii Partidei Romilor să desemneze o conducere interimară până la organizarea de alegeri democratice în organizaţie.

VIDEO

La rândul său, Vasile Tănase, vicepreşedintele organizaţiei de la Băleni, spune că au fost duşi mereu în eroare, că şi-au cerut şi ei drepturile, au solicitat sprijin pentru familiile sărace din comunitate, dar nu s-au ales decât cu promisiuni. A venit să fie alături de protestatari şi Teodora Ion, fostă preşedintă a organizaţiei de femei a Partidei Romilor Dâmboviţa.

„Din dragoste pentru Partida Romilor, pentru cei care au muncit, am venit aici. Sunt foarte tristă pentru că trăim o zi ca asta. Nu mă aşteptam ca, după atâta muncă, cei aleşi să nu fie alături de cei oropsiţi. De ce trebuia să vină ei astăzi, în frig şi să protesteze? Nu era confortabil să stea acasă, lângă copilaşii lor? Înseamnă că nemulţumirile i-au împins de la spate”, a precizat Teodora Ion.

teodora ion romiVasile Moise, preşedintele Partidei Romilor Dâmboviţa, spune că mitingul este o acţiune de răzbunare împotriva lui, fiindcă a pornit un proces de reorganizare în judeţ care nu convine multora. Liderul Partidei Romilor Pro Europa Dâmboviţa spune că l-a demis pe Drăgoi pentru că nu şi-a făcut datoria cum se cuvine, pentru că nu s-a achitat de atribuţiile şi de sarcinile care i-au revenit în calitatea de preşedinte interimar al organizaţiei Târgovişte al Partidei Romilor.

„Le-am spus că de acum încolo lucrurile se schimbă, gata, s-a terminat! Ori dăm dovadă de seriozitate, ori nu mai dăm. Lui nu i-a convenit de decizia mea. A început să posteze pe reţelele de socializare fel de fel de porcării. Am anunţat Poliţia că nu este corect şi cinstit ce postează, ce afirmaţii face. Am făcut plângere la Poliţie, nu a vrut să înceteze şi a ajuns să facă instigare. A umblat printre oameni, prin cartiere”, declară liderul Partidei Romilor.

Vasile Moise crede că mitingul nu a fost tocmai autorizat legal şi că va verifica în ce condiţii s-a aprobat protestul din faţa sediului Partidei Romilor.

„Ei, de acum încolo, trebuie să înţeleagă că, indiferent că sunt minoritari, avem un statut care a suferit o modificare. Statutul trebuie respectat. Cine nu a înţeles ce obligaţii are în organizaţie, va fi demis. Pe mine nu mă poate schimba decât preşedintele de la nivel naţional, prin trecerea mea prin Comisia de Disciplină. Trebuie fundamentate învinuirile acelora cărora nu le convine politica impusă de acum încolo. Nu are dreptul nimeni să se bage în viaţa privată a nimănui.

Nimeni nu are dreptul să se lege de problemele familiale şi sursele de trai pe care le are. Nu am luat de la nimeni nimic, nu am furat de la nimeni nimic. Eu am fost cel care a iniţiat şi format organizaţia asta”, a declarat, pentru www.incomod-media.ro, Vasile Moise – preşedintele Partidei Romilor Pro Europa Dâmboviţa.

View My Stats