Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iunie 15, 2024
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » VIDEO: Primăria Târgovişte va recupera paguba din procesul cu CAST de la angajaţii care au greşit!

VIDEO: Primăria Târgovişte va recupera paguba din procesul cu CAST de la angajaţii care au greşit! 

Cristian Daniel Stan, primarul municipiului Târgovişte, are o misiune delicată, aceea de a plăti cel puţin 10 milioane de lei firmei CAST, în loc să folosească banii pentru investiţii de dezvoltare locală.

Societatea de construcţii prahoveană, care s-a ocupat, o vreme, de proiectul de modernizare a şoselei de centură a municipiului, a dat în judecată Primăria Târgovişte pentru neachitarea unor facturi pentru lucrări care au fost dovedite ca fiind realizate, dar care au fost refuzate la plată de administraţia locală.

Cristian Daniel Stan, deşi ceva mai târziu, a ieşit în faţa presei pentru a prezenta cum şi când a pornit litigiul care a culminat cu pierderea procesului şi un prejudiciu imens.

VIDEO

Totul a început în anul 2013, când administraţia locală, din care actualul edil nu făcea parte, a decis să refuze achitarea unor facturi în valoare de aproximativ 6 milioane de lei către CAST – primul constructor al şoselei de centură.

Spune primarul Târgoviştei că, la acel moment, nu numai că s-a refuzat plata, dar a fost deschisă şi o acţiune în instanţă împotriva CAST, pentru recuperarea unor prejudicii. În urma expertizelor realizate în timpul procesului, a rezultat că lucrările pentru care CAST a solicitat să fie plătită au fost efectuate.

„Eu sunt în situaţia de a strânge mizeria, din păcate. Am ajuns la o situaţie absolut neplăcută, în care municipiul Târgovişte este obligat la plata unei sume considerabile pe baza unui refuz la plată din urmă cu 5 ani”, a precizat Cristian Daniel Stan.

Edilul afirmă că prejudiciul va fi recuperat de la cei care s-au făcut vinovaţi pentru neacceptarea plăţilor către CAST, respectiv membrii echipei de implementare a proiectului.

„Adresa prin care s-a refuzat plata respectivă e semnată de conducerea Primăriei de la momentul respectiv, dublată de Direcţiile Economică, Tehnică şi Juridică”, spune Cristian Daniel Stan.

Susţine primarul că, dacă ar fi existat mai multă atenţie asupra situaţiei, nu s-ar fi ajuns la acest deznodământ critic.

Centura Târgoviştei este astăzi în acest stadiu!

Centura Târgoviştei este astăzi în acest stadiu!

View My Stats