Știri, Muntenia-Sud, România|marți, iulie 23, 2024
Sunteți Aici Home » REPORTAJ » VIDEO Dragodana se transformă în Dăbuleni de Dâmbovița

VIDEO Dragodana se transformă în Dăbuleni de Dâmbovița 

Mircea Marinache, din comuna Dragodana, este unul dintre puținii dâmbovițeni care au avut curajul să renunțe la tradiționalele tarlale semănate cu grâu și porumb și a trecut la altceva. Gospodarul nostru a achiziționat sămânță de pepene din soiul Colorado, iar acum se poate mândri că a obținut 50 de tone de pepene la hectar.

Primarul Marin Voinescu a fost omul care i-a încurajat pe frații Marinache să dezvolte afacerea cu pepeni. Și-a spus simplu: De ce să nu devină comuna Dragodana un Dăbuleni al județului Dâmbovița? Și, iată, a pornit pe acest drum…

Primarul de la Dragodana militează pentru dezvoltarea microfermelor de familie, indiferent în ce sector agricol, mai ales că românii, după cele pătimite în anii comunismului, sunt acum reticenți la ideea de asociere.

Numai agricultura ne poate ajuta să ieșim din impasul cauzat de criza financiară care bântuie întreaga lume, este de părere primarul Marin Voinescu de la Dragodana, care s-a pus pe treabă și îi sprijină pe localnicii cu inițiativă, ori de câte ori aceștia vor să demareze o activitate productivă în localitate.

Ați văzut câte se pot realiza într-o comunitate locală atunci când există oameni cu inițiativă și sprijin din partea administrației locale. Vom mai reveni la Dragodana, fiindcă am găsit aici mulți gospodari care s-au luat la trântă cu economia de piață și ne demonstrează prin ceea ce fac că se poate trăi bine din muncă cinstită.

View My Stats