Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iulie 19, 2024
Sunteți Aici Home » DEZVĂLUIRI » Vezi aici cine este denunţătorul deputatului Ion Stan

Vezi aici cine este denunţătorul deputatului Ion Stan 

Conform stenogramelor aflate în dosarul deputatului PSD Ion Stan, denunțătorul politicianului este un afacerist extrem de controversat, Sorin Dima.

La începutul anului 2012, în luna ianuarie, ziarul Curentul a publicat o serie de anchete privind mafia medicamentelor. Cu această ocazie, Curentul a prezentat în exclusivitate o înregistrare cu Sorin Dima, care fusese reținut la sfârșitul lui 2011, pentru escrocheriile făcute în afacerile cu medicamente.

„Curentul“ a prezentat la finele anului trecut povestea falimentului grupului de firme Relad. Am vorbit despre exporturile de medicamente și despre felul în care banii obținuți de Next Pharma și Relad au „fugit“ înainte de faliment. Totodată am încercat să creionăm un tablou al patronilor de la cel mai mare grup de distribuitori de medicamente. Investigația realizată de noi s-a întins pe durata   mai multor luni de zile în care am adunat informații, ne-am infiltrat la negocieri, am vorbit despre șpăgi și afaceri murdare cu oamenii care au distrus în mare parte sistemul național de sănătate. Am aflat informații cutremurătoare din interiorul sistemului și în premieră pentru presa din România prezentăm dovezi cu privire la corupția din sistemul de sănătate. „Curentul“ vă prezintă azi un film document în care personajele principale sunt jucători importanți pe piața farma din România. 
Grupul de firme Relad (Relad Internațional, Next Pharma și Relad Internațional Pharma) au rămas cu datorii imense la furnizorii de medicamente în urma unor afaceri reprobabile desfășurate cu medicamente re-exportate. Același grup de firme a rămas cu datorii de recuperat. Banii nu au ajuns niciodată la creditori ci în buzunarele managerilor de la Relad.

Suveica Soridim – Relad

Pentru a nu avea probleme cu producătorii de medicamente, Relad distribuia marfa care urma să fie re-expor tată către anumite farmacii și le obliga pe acestea să direcționeze marfa spre firmele controlate de Sorin Dima (escroc reținut în urmă cu două luni de poliție). Aranjamentul era menit să scoată Relad-ul din scandalul medicamentelor re-exportate. De altfel, directorul general de vânzări al Relad, Alin Ciobanu a plecat imediat după faliment să lucreze la Soridim Internațional, una din firmele lui Sorin Dima. 
  Suveica Soridim – Relad a fost însă de prost augur pentru zeci de farmacii forțate să intre în aceste afaceri dubioase. Sorin Dima nu a mai plătit marfa, iar farmaciștii s-au văzut datori cu sute de miliarde de lei vechi către Relad.

VEZI VIDEO EXCLUSIV PE CURENTUL.RO

View My Stats