Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iulie 19, 2024
Sunteți Aici Home » SĂNĂTATE » VACCINAREA ANTI HPV ESTE SUSŢINUTĂ DE SOCIETATEA DE OBSTETRICĂ ŞI GINECOLOGIE! Primul pas trebuie să fie o puternică acţiune de informare

VACCINAREA ANTI HPV ESTE SUSŢINUTĂ DE SOCIETATEA DE OBSTETRICĂ ŞI GINECOLOGIE! Primul pas trebuie să fie o puternică acţiune de informare 

Presedintele Societatii de Obstetrica si Ginecologie, acad.  prof. dr.  Florin Stamatin, a trimis o scrisoare catre Ministerul Sanatatii prin care isi arata sustinerea fata de pornirea campaniei de vaccinare anti HPV.

„Incurajam Ministerul Sanatatii sa tina cont de gradul de acceptanta al vaccinarii, in general, si de particularitatiile acestui tip de vaccinare pentru a derula un nou program. Primul pas important care trebuie realizat este desfasurarea unei campanii de informare despre importanta si despre efectele vaccinarii anti HPV asupra populatiei feminine.

Campania de comunicare trebuie sa se adreseze atat publicului larg, cat si cadrelor medicale. Dupa desfasurarea unei campanii de comunicare eficienta, incurajam si sustinem Ministerul Sanatatii sa demareze un program de vaccinare anti HPV in etape, adresat fetitelor de 10-14 ani, iar vaccinarea sa se faca la cerere”, declara acad. prof. dr. Florin Stamatin, presedintele Societatii de Obstetrica si Ginecologie.

View My Stats