Știri, Muntenia-Sud, România|marți, iulie 23, 2024
Sunteți Aici Home » SOCIAL » UN ZIARIST PRAHOVEAN A CÂȘTIGAT LA CEDO UN PROCES ÎMPOTRIVA STATULUI ROMÂN! A fost condamnat pe nedrept și a primit daune de 6.500 de euro

UN ZIARIST PRAHOVEAN A CÂȘTIGAT LA CEDO UN PROCES ÎMPOTRIVA STATULUI ROMÂN! A fost condamnat pe nedrept și a primit daune de 6.500 de euro 

Jurnalistul a reclamat la Înalta Curte Europeană încălcarea dreptului la liberă exprimare, prevăzut de articolul 10 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului, scrie Lumea Justiției.

Sorin Bugan (foto), directorul al Ziarului de Sinaia a fost atacat în instanță de directorul spitalului din același oraș care a fost ținta unor dezvăluiri de presă. Procesul, desfășurat în prima fază la Judecătoria Sinaia, a fost câștigat de Bugan dar, în urma recursului înaintat de șeful spitalului la Tribunalul Prahova, a pierdut, ziaristul fiind obligat să plătească în solitar cu publicația pentru care lucra despăgubiri în valoare de 5.500 de lei.

Dacă instanța de la Sinaia a reținut că jurnalistul a informat cetățeanul cu privire la fapte de interes public magistrații Tribunalului au considerat că Bugan a adus o atingere reputației medicului. În final, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a făcut dreptate.

View My Stats