Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iulie 19, 2024
Sunteți Aici Home » SPORT » ULUITOR! CSM Târgovişte ar putea pierde titlul de campioană la „masa verde”

ULUITOR! CSM Târgovişte ar putea pierde titlul de campioană la „masa verde” 

Echipa de baschet feminin CSM Târgovişte riscă să piardă cel de-al 12-lea titlu de campioană a României la „masa verde”. Chiar dacă formaţia dâmboviţeană a intrat în posesia acestuia după ce a învins-o pe Sepsi Sfântu Gheorghe, cu scorul general de 3-2, lucrurile au luat o întorsătură neaşteptată la finalul meciului disputat duminică după-amiază.

La capătul celui de-al cincilea duel din marea finală a LNBF, oficialii lui Sepsi au înaintat un memoriu la FRB, în care au contestat dreptul de joc al baschetbalistei Porchia Green. Conducătorii clubului din Covasna au reclamat faptul că jucătoarea americană nu avea dreptul de a fi legitimată de CSM, după ce clubul târgoviştean are la activ o sancţiune din partea FIBA.

În condiţiile existente, şefii vicecampioanei susţin că gruparea târgovişteană avea interzis la transferuri internaţionale, impuse de Tribunalul de Arbitraj Sportiv (BAT), din cauza neplăţii datoriei de 104.000 de euro către fostul antrenor grec, George Dikeoulakos.

Astfel, Porchia Green a fost transferată de CSM din străinătate, de la Aguilas Tabasco (Mexic), echipă alături de care a reuşit să câştige campionatul sezonul precedent. În memoriul întocmit, Sepsi a ataşat o poză cu P. Green, în momentul când a câştigat campionatul cu fosta sa echipă. Contestaţia depusă de Sepsi, împotriva lui CSM, va fi analizată de Comisia de Competiţii şi Disciplină a FRB săptămâna viitoare.

Ionuţ Parghel

Primăria Târgovişte şi Clubul Sportiv Municipal organizează în această seară, de la ora 19:30, la Sala Polivalentă, o întâlnire a campioanelor cu fanii, cărora le vor prezenta trofeul şi medaliile celui de-al 12-lea titlu cucerit. Să sperăm că nu rămânem doar cu această ceremonie!

View My Stats