Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iunie 15, 2024
Sunteți Aici Home » SPORT » ULUITOR: Alţi cinci arbitri dâmbovițeni, pe lista de investigații a meciurilor trucate!

ULUITOR: Alţi cinci arbitri dâmbovițeni, pe lista de investigații a meciurilor trucate! 

Arbitrajul dâmbovițean traversează momente extrem de grele după scandalul meciurilor amicale trucate în Cipru și Turcia în care, se pare, că ar fi fost implicați “fluierașii” aflați în subordinea lui Ioan Negoescu. După o nouă rundă de investigații făcute de Gazeta Sporturilor, numărul celor care au oficiat la astfel de jocuri a crescut simțitor de mult, ajungându-se la 13! Ultimele nume care au apărut în cotidianul central au fost Adrian Ionescu (asistent Liga 2), Adrian Păunescu (arbitru activ la nivelul Ligii a 3-a), Emanuel Popescu (fost arbitru la nivel județean), Ionuț Duțu (fost arbitru la Liga a 3-a) și Marian Mălău (arbitru la nivelul Ligii a 4-a).

Primii arbitri dâmbovițeni care au oficiat la astfel de meciuri au fost Cristian Catană, Laurențiu Niculae, Răzvan Nedelcu, Cristian Grigorașcu, Dan Petre, Costinel Neagu, Septimiu Burtescu și Valentin Mihalache. Potrivit celor de la AJF Dâmbovița și Comisiei Centrale a Arbitrilor din cadrul FRF, toți cei cu privire la care se va adeveri că au participat la meciuri trucate vor fi pedepsiți drastic, iar în momentul de față cu toții au fost reținuți de la delegări.

CITEŞTE ŞI: „Nu am cunoştinţă despre meciuri trucate! Eu nu am primit niciun ban”

Astăzi, la AJF Dâmbovița se va întruni Comitetul Executiv, în care se poate ajunge la măsuri fără precedent în arbitrajul dâmbovițean. În ceea ce-l privește pe Septimiu Burtescu, acesta a ales să-și înainteze demisia din postura de antrenor al unei grupe de juniori, din cadrul Clubului Chindia Târgoviște. De aseamenea, potrivit unui cotidian local, Cristian Grigorașcu pare să fi fost demis din toate comisiile CJA Dâmbovița, iar Ioan Negoescu, președintele CJA Dâmbovița, este decis să-și dea și el demisia din funcție, după revenirea în țară, la sfârșitul lunii februarie.

IPJ Dâmboviţa a anunţat astăzi că, în urma verificărilor efectuate, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluţie legală prin Parchet.

Ionuț Parghel

View My Stats