Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iulie 19, 2024
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Deputatul Cezar Preda cere conducerii PNL să oprească măcelul din partid!

DÂMBOVIŢA: Deputatul Cezar Preda cere conducerii PNL să oprească măcelul din partid! 

Deputatul Cezar Preda şi-a dorit ca ultima întâlnire pe care o are în anul 2017 cu jurnaliştii din judeţul Dâmboviţa să fie una lină, fără analize politice dure, însă nu a putut să se abţină din cauza temelor politice la zi. Situaţia din PNL Dâmboviţa nefiind una tocmai stabilă, clară, Cezar Preda a vorbit despre resorturile ascunse care au dus la scindarea organizaţiei Titu şi la demiterea viceprimarului Teodor Rădoi, cel care fusese propus şi susţinut de primarul Traian Niculae drept candidat pentru această funcţie în anul 2020.

Necazurile, spune deputatul, au avut ca izvor discuţiile avute la Cluj, unde s-a desfăşurat întâlnirea reprezentanţilor Ligii Aleşilor Locali PNL.

„Acolo, Rădoi, a ridicat o problemă cu privire la acordarea titlului de cetăţean de onoare al oraşului Titu fostului primar, prim secretar cum era pe vremuri, Nicolae. Dintr-odată, s-au trezit instinctele brătiene, noi nu onorăm comuniştii… Discuţia a escaladat. Doi-trei lătrători din ăştia de prin BPJ, pe care îi ştiţi şi voi, s-au dus repede la preşedintele Orban, l-au informat că aşa ceva nu este posibil şi, cu satârul, s-a luat decizia ca preşedintele organizaţiei să pună lucrurile în ordine şi să transmită primarului Traian Niculae că aşa ceva nu se poate”, a mărturisit Cezar Preda.

Explică deputatul PNL că titlul de cetăţen de onoare nu trebuie să aibă legătură cu apartenenţa politică, fie că eşti liberal, ţărănist, comunist. Ţi se acordă pentru ceea ce ai făcut bun pentru comunitate.

„Aceste discuţii m-au determinat pe mine să ridic problema în Biroul Permanent Judeţean, să spun să nu se facă aşa ceva. I-am spus lui Teodor Rădoi că nu este bine. Ei deja îşi făcuseră calculele… îi dăm pe toţi afară, rămânem 4-5, ne votăm viceprimarul”, a povestit Cezar Preda

Demnitarul PNL a spus că nu poate fi de acord niciodată cu un tânăr coleg de partid care, din pix, exclude opt consilieri, colegi care au muncit pentru partid şi au obţinut rezultatele fabuloase, 13 consilieri PNL din 17.

„Nu pot fi daţi uşor afară din partid asemenea oameni. Calculele astea făcute de doi-trei neputincioşi, din birou, care fac socoteli cum să-şi pună ei viceprimar care să lucreze împotriva primarului mi se pare a fi o logică strâmbă. I-am scris domnului preşedinte Caraveţeanu, i-am spus că nu pot fi de acord cu aşa ceva. L-am avertizat că, dacă face acest pas, cu mine a încheiat-o definitiv. Am distrus organizaţia Târgovişte fără nicio soluţie. L-am întrebat. Am înţeles, ai vrut să decapitezi, statutar, o organizaţie, ai soluţii? Că îmi promisese Boriga… Aşa cum era, PNL Târgovişte cred că umplea trei autobuze, ei nu sunt în stare să adune 20 de inşi din municipiul Târgovişte. Apoi a urmat Moreni, la fel, decapitare totală, nişte soluţii improvizate, şi, iată, ne-am trezit cu Titu”.

Deputatul Cezar Preda a dezvăluit şi faptul că a purtat discuţii, în toiul conflictului, şi cu primarul Traian Niculae, vrând să găsească soluţii de rezolvare a diferendului. Edilul de la Titu l-a întrebat simplu: „Dumneavoastră ce aţi face în locul meu? Când omul pe care l-am luat de la PSD, l-am ridicat, l-am făcut viceprimar, votează împotriva mea, împotriva oraşului?”. Cezar Preda a mai precizat că nu are de gând să conteste o conducere care a fost aleasă, dar nu concepe faptul că lucrurile nu merg bine.

„Există şi o explicaţie pe care eu o am. Fără dubiu, orgoliul şi vanitatea unor oameni. Pălăria prea mare acum se arată…”, a concluzionat deputatul.

View My Stats