Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iulie 19, 2024
Sunteți Aici Home » SPORT » TRISTEŢE ÎN LOC DE ISTORIE! CS Municipal Târgovişte – Uniqa Euroleasing Sopron 57 – 65

TRISTEŢE ÎN LOC DE ISTORIE! CS Municipal Târgovişte – Uniqa Euroleasing Sopron 57 – 65 

Firesc ar fi ca o echipă precum Municipal Târgovişte, novice într-ale Ligii Campionilor, să nu fie afectată în niciun fel de un eşec suferit în faţa unei formaţii care joacă la acest nivel încă de la începuturile competiţiei amintite. Un alt argument de care am putea să ne agăţăm, ca românul, care niciodată nu-i vinovat pentru ceea ce se întâmplă rău în lume, ar fi cel legat de ghinion.

Toată lumea ştie că într-o zi normală fetele lui Florin Nini ar fi marcat de cel puţin 5-6 ori din afara semicercului din cele 25 de încercări. Cum se zice-n lumea sportului, n-a vrut să intre-n coş, expresie ce n-ar putea să fie contestată de aproape niciun om care a văzut meciul din Polivalentă. Tot la capitolul scuze putem aminti tracul ce poate pune stăpânire pe o echipă condamnată practic să câştige pentru a scăpa de griji pe final de întrecere.

Nici oboseala nu o putem trece cu vederea, pentru că vrând-nevrând ceea ce s-a întâmplat în ultima săptămână afectează o echipă angrenată în trei competiţii distincte. Însă dincolo de toate argumentele de pe pământ, cu care putem fi, într-o oarecare măsură de acord, nimeni din sală n-a putut trece cu vederea că Municipalul a pierdut în faţa unei echipe pe care cu câteva luni în urmă o băteai la ea acasă. În plus venea şi dintr-o ţară pentru care majoritatea dintre noi nu nutreşte sentimente tocmai ortodoxe.

Cei mai mulţi dintre noi nu ştim de unde vine aversiunea asta tembelă faţă de vecinii din Vest, dar atunci când în sport echipele noastre înfruntă pe cineva din Ungaria lumea parcă o ia razna. Spre lauda lor, fanii Târgoviştei s-au comportat onorabil, însă eşecul a picat greu. Greu de tot. Şi asta pentru că niciun moment Târgoviştea nu a fost în joc.

De la început şi până la final, Sopron a fost superioară. Dacă în tur, Milovanovic ne-a disperat cu precizia aruncărilor de 3 puncte, sârboaica a schimbat registrul la Târgovişte şi n-a aruncat decât de două ori, bănuind că târgoviştencele vor face totul pentru a-i anula punctul forte. Shenise Johnson n-a excelat nici ea, dar şi-a făcut treaba atunci când a fost trimisă pe teren de Norbert Szekely, iar Sara Krjnic a fost metronomul Sopronului într-o partidă de poveste pentru formaţia maghiară.

În schimb, Târgoviştea a fost de nerecunoscut după partitura lăudabilă etalată la Orenburg. Abuzul de aruncări pentru 3 puncte a început în minutul 1 şi s-a încheiat în minutul 40. 25 de încercări au avut dâmboviţencele într-un singur meci, ceea ce înseamnă că la un interval de nici două minute au aruncat spre coşul advers din afar semicercului.

Necazul a fost că doar două dintre aceste trasoare şi-au atins ţinta şi atunci chinuit, iar de-aici totul e istorie. Ratările repetate au fost sancţionate de jocul lucid al oaspetelor, conduse excelent în teren de Zsofia Fegyverneky. Nici pauza nu a adus liniştea mentală în tabăra campioanei, iar speranţele s-au năruit în momentul în care fetele lui Nini nu a izbutit să profite de unicul moment de slăbiciune al celor de la Sopron, petrecut undeva în sfertul al treilea.
La – 5, toată lumea a crezut, mai puţin fetele noastre, iar ceea ce trebuia să fie o mare sărbătoare a baschetului românesc s-a transformat într-o seară tristă în care chiar ele ar fi putut scrie istorie.

Marcatoare:
CSM Târgovişte – Mărginean 17 puncte, Tihonenko 11, Matici 9, Miljkovici 6, Robbins 6, Stoenescu 6, Pop 2;

UE Sopron – Milovanovici 15 puncte, Krnjici 11, Holt 11, Johnson 10, Fegyverneky 9, Cserny 7, Zsovar 2.

Sursa: www.baskettgv.ro

View My Stats