Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iulie 19, 2024
Sunteți Aici Home » POLITIC » TRAIAN BĂSESCU A FOST NEVOIT SĂ-ȘI AMÂNE VIZITA LA CHIȘINĂU! Omologul său a suferit o colecistă acută

TRAIAN BĂSESCU A FOST NEVOIT SĂ-ȘI AMÂNE VIZITA LA CHIȘINĂU! Omologul său a suferit o colecistă acută 

Traian Băsescu, preşedintele României, care urma să sosească, vineri, 1 februarie 2013, într-o vizită oficială la Chişinău, la invitaţia omologului său Nicolae Timofti, nu va mai ajunge în capital Moldovei.

Vizita oficială va fi amânată şi reprogramată pentru o dată ulterioară în legătură cu starea actuală a sănătăţii preşedintelui R. Moldova, Nicolae Timofti.

Conform Ziarul de Gardă din Chișnău, șeful statului moldovean a suferit o colecistită acută acum 2 zile şi este internat la spital pentru investigaţii medicale. Totodată, ambasadorul României la Chişinău, Excelenţa Sa  Marius Lazurca, a fost convocat la Preşedinţie pentru a i se transmite detalii cu privire la această situaţie.

Printr-un comunicat de presă, preşedintele R. Moldova, Nicolae Timofti, mulţumeşte cu anticipaţie pentru înţelegere părţii române şi tuturor instituţiilor şi cetăţenilor din R. Moldova care ar avea posibile inconvenienţe din cauza amânării vizitei preşedintelui Traian Băsescu.

Vizita preşedintelui Traian Băsescu avea să fie cea de-a treia în R. Moldova, pe durata celor două mandate prezidenţiale. Prima a avut loc în 2005, după care a urmat memorabila vizită din 2010, care a pus începutul unui nou dezgheţ în relaţiile Chişinău-Bucureşti. Şeful statului român urma să aibă vineri mai multe întrevederi oficiale cu preşedintele R. Moldova, Nicolae Timofti, şi liderii Alianţei de guvernare: Marian Lupu, Vlad Filat şi Mihai Ghimpu, după care urma să depună flori la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt. Agenda vizitei cuprindea şi o întâlnire cu reprezentanţii societăţii civile de la Chişinău.

View My Stats