Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, iulie 14, 2024
Sunteți Aici Home » SPORT » TENIS: Vlăduţ Breazu participă la Winters Cups

TENIS: Vlăduţ Breazu participă la Winters Cups 

Tenismenul târgoviştean Vlad Breazu va intra de săptămâna viitoare în „focurile” competiţiilor intercontinentale. Sportivul legitimat la CS Târgovişte merge cu Naţionala României de U12 la Istanbul pentru a participa la faza zonală a Campionatului European de Iarnă (Winter Cups).

Component de bază al lotului antrenat de Florin Niţă, dâmboviţeanul vizează să facă o figură cât mai frumoasă în oraşul de pe malul Bosforului şi să se califice cu echipa „tricoloră” în finala puternicului concurs. În cadrul lotului naţional, Vlăduţ îi are colegi pe Mihnea Zaharia, de la CS Major Bucureşti şi pe Alexandru Stupar, de la CS Tenis Club Sibiu.

Alături de România, în grupa D preliminară, se mai află Danemarca, Marea Britanie, Serbia, Grecia, Turcia, Ucraina şi Bulgaria. În ultimul act al întrecerii vor accede doar primele două clasate, iar turneul final va fi organizat de Cehia, în perioada 13-15 februarie.

Pregătit pentru primul mare turneu din carieră

Concursul de la Istanbul se caracterizează ca fiind primul mare turneu internaţional la care va lua parte dâmboviţeanul. Tenismenul descoperit şi antrenat de Sorin Erlic este pregătit să ofere totul în Turcia, după ce în urmă cu doar câteva zile a devenit dublu campion la Campionatul Naţional de Iarnă U12.

Mâine, Vlăduţ se prezintă în cantonamentul micilor „tricolori”, sub comanda lui Florin Niţă. Actualul său antrenor de la club are încredere în potenţialul târgovişteanului.

„Cu siguranţă Vlăduţ va da totul la o astfel de întrecere. Important este ca el să fie ajutat şi de colegi. Fără ajutorul lor nu poate duce România în faza finală. Grupa în care se află selecţionata noastră este una extrem de dificilă”, a spus Sorin Erlic.

La acelaşi concurs, dar în urmă cu un an, un alt dâmboviţean, Radu Papoe, a devenit campion european, la aceeaşi categorie de vârstă.

Ionuţ Parghel

View My Stats