Știri, Muntenia-Sud, România|marți, iulie 23, 2024
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » TELEVIZIUNEA MONEY CHANNEL A FĂCUT ÎMPĂDURIRI ÎN DÂMBOVIȚA! Consiliul Județean are de achitat peste 20 de miliarde de lei

TELEVIZIUNEA MONEY CHANNEL A FĂCUT ÎMPĂDURIRI ÎN DÂMBOVIȚA! Consiliul Județean are de achitat peste 20 de miliarde de lei 

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, a vorbit astăzi despre reconstrucțiile ecologice și forestiere pe terenuri degradate din comunele Runcu, Bezdead și Conțești, pentru care administrația județeană ar trebui să plătească în perioada 2013 – 2014 peste 20 de miliarde de lei vechi, fără să știe ce s-a executat exact în teren.

Țuțuianu spune că a constatat neconcordanțe numai făcând câteva verificări sumare. Prin urmare, s-a constituit deja o comisie care va verifica în amănunt aceste contracte, plus realitatea din teren. Este cu atât mai dubios, spune Țuțuianu, cu cât de împăduriri s-a ocupat un post de televiziune, respectiv Money Channel.

”În următoarele 15 zile, această comisie va avea o soluție legată de aceste contracte. Mă intrigă faptul că avem obligații financiare de plată despre care aflu în fiecare zi. Mă intrigă faptul că mă trezesc cu creditori la ușă care îmi spun că trebuie să plătesc aproape 14 miliarde de lei pe niște contracte de asociere încheiate cu fostul președinte al Consiliului Județean, dar contracte care nu au fost transmise către compartimentele de specialitate din Consiliul Județean”, a declarat Adrian Țuțuianu.

Cât privește latura penală a acestor dezvăluiri, președintele Consiliului Județean spune că nu înțelege de ce nu sunt cercetate de către instituțiile abilitate toate aceste aspecte.

”Inspectoratul Județean de Poliție și alte instituții ale statului ne-au cerut să le transmitem documente, deci s-au sesizat. De ce nu le cercetează este o întrebare pe care mi-o pun și eu”.

Consiliul Județean Dâmbovița, datorii de 1.500 de miliarde de lei

Un apeste alta, situația Consiliului Județean Dâmbovița este dezastruoasă din punct de vedere financiar. Până la acest moment, în evidențele contabile sunt înregistrate:
– 600 de miliarde de lei datorii scadente
– 600 de miliarde de lei corecții financiare aplicate proiectelor cu finanțare europeană
– 82 de miliarde de lei bani care au fost înapoiați către bugetul de stat
– 210 miliarde de lei datorii pentru taxa de habitat

”Aceasta este dimensiunea dezastrului. Îmi trebuie încă un an și jumătate ca să pot echilibra Consiliul Județean din punct de vedere financiar și astfel să evit o procedură care este posibilă – falimentul unității administrativ-teritoriale.

Ca să vă faceți o opinie, Consiliul Județean Dâmbovița încasează din ceea ce i se cuvine cam 80 de miliarde pe lună”, a precizat Adrian Țuțuianu.

View My Stats