Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, aprilie 12, 2024
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » Târgoviştea medievală, reînviată în incinta Curţii Domneşti

Târgoviştea medievală, reînviată în incinta Curţii Domneşti 

Astăzi, la miezul zilei, au fost deschise în incinta Complexului Naţional Muzeal Curtea Domnească, atelierele de olărit, pictură, teatru de păpuşi, turniruri şi dansuri medievale, precum şi expoziţiile de arme, armuri şi veşminte de epocă, cu toate menite să recreeze la umbra Turnului Chindiei atmosfera medievală.

Vizitatorii vor zăbovi cu siguranţă minute în şir în tabăra calaverilor. Aceştia gătesc şi trăiesc timp de două zile într-un cort. Este modalitatea cea mai eficientă de a-i introduce pe târgovişteni în vraja timpurilor trecute. La fel de atractive sunt lecţiile de tir cu arcul.

De la ora 18.00, parada medievală cu plecare de la statuia lui Mihai Viteazul din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor şi punct terminus scena din Parcul Chindia va întregi atmosfera medievală care a cuprins oraşul în aceste zile.

Ziua se va încheia cu un show de zile mari. Vor susţine recitaluri PARADIGMA, XONIA, DEEPCENTRAL si NARCOTIC SOUND. Spre miezul nopţii, este rândul celor de la SISTEM să urce pe scenă.

Mâine, pe 11 septembrie, se mentin activitatile si atelierele medievale la care se adauga un show de teatru de papusi, scoala de tir cu arcul si diverse concursuri pentru public: tras cu arcul, trasul de franghie, etc. Trubadurii de la AD HOC vor interpreta de-a lungul zilei muzica medievala in mai multe zone ale Complexului Muzeal.

Seara, show-ul debutează cu VUNK şi ANTRACT. SISTEM va fi din nou prezent, de data aceasta cu un show special alături de trupa CRISPUS cunoscută pentru faptul că transformă jocul cu focul în nişte spectacole speciale în care combină pirotehnia cu acrobaţii, creând efecte vizuale unice. Programul de recitaluri se încheie cu HOLOGRAF, iar finalul festivalului este punctat de un show de artificii.

View My Stats