Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iulie 19, 2024
Sunteți Aici Home » SPORT » TÂRGOVIŞTE: Primăria va cere anchetă la Clubul Sportiv Municipal

TÂRGOVIŞTE: Primăria va cere anchetă la Clubul Sportiv Municipal 

Primarul Târgoviştei, Cristian Daniel Stan, le-a cerut, astăzi, consilierilor municipali să se gândească, până la şedinţa ordinară a lunii februarie, dacă îşi vor da votul sau nu pentru susţinerea sportului de performanţă, în contextul în care, sâmbătă, echipa de baschet feminin a câştigat Cupa României, performanţă obţinută deşi antrenorul Cătălin Tănase nu a avut la dispoziţie un lot foarte important, din cauza restricţiilor la transferuri impuse de Federaţia Română de Baschet.

„La şedinţa ordinară, o să supun atenţiei dumneavoastră un material care vizează debitele financiare pe care Clubul Sportiv Municipal Târgovişte le are. Veţi vedea care este temeiul juridic al acestor debite şi vom decide împreună dacă vom continua activitatea sportivă de performanţă la CSM sau nu.

Clubul Sportiv Municipal trebuie să-şi asume şi să plătească o datorie importantă. Eu o să vă propun ca, după achitarea acestei datorii, să sesizăm organele abilitate, pentru a face lumină în acest caz, cu menţiunea că eu nu aş dori, în acest moment, să oprim activitatea sportivă de performanţă la CSM.

CITEŞTE ŞI: CSM Târgovişte, victorie dramatică pentru un trofeu preţios!

Nu este vina noastră, nu este vina mea, nu este vina actualei conduceri a Clubului, a conducerii tehnice, nici atât. Dar, trebuie să ne asumăm o decizie în acest caz, pentru că CSM are în momentul de faţă interdicţia de a face trasferuri şi Federaţia Internaţională de Baschet poate merge până la excluderea echipei din campionat, iar în contextul în care, în sezonul viitor, am avea liber la transferuri şi am putea să facem o echipă aşa cum trebuie, fără a mări semnificativ efortul bugetar, eu zic că CSM va câştiga en-fanfare campionatul feminin de baschet.

Cred că au demonstrat acest lucru, într-o situaţie deloc favorabilă, cu numai câteva jucătoare din afară şi cu câteva jucătoare crescute la Târgovişte, care, după părerea mea, vor fi lideri la nivelul echipei naţionale de seniori fete. Zic eu că nu ne putem permite să pierdem aceste valori pe care le avem”, a explicat primarul Cristian Daniel Stan.

View My Stats