Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iulie 19, 2024
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » TÂRGOVIŞTE: Liberalii îşi explică votul pentru care primarul îi acuză de iresponsabilitate!

TÂRGOVIŞTE: Liberalii îşi explică votul pentru care primarul îi acuză de iresponsabilitate! 

Liberalii dâmboviţeni îi atrag atenţia primarului municipiului Târgovişte, Cristian Daniel Stan, că-şi „umflă muşchii artificial”, acuzându-i în spaţiul public pe consilierii PNL că sabotează interesele cetăţenilor oraşului pentru simplul fapt că au solicitat să fie retras de pe ordinea de zi a şedinţei CLM din data de 23 noiembrie un proiect de hotărâre care nu fusese analizat suficient – înfiinţarea unui operator de transport public local. Fiindu-le refuzată propunerea de amânare a dezbaterilor pe acest subiect, aleşii PNL au votat împotrivă, dar asta nu înseamnă că proiectul nu poate fi rediscutat într-o şedinţă ulterioară şi alta să-i fie soarta.

CITEŞTE ŞI: Şedinţă furtunoasă a consiliului Local Târgovişte! lămuriţi problemele cu AITT şi reluăm votul!

„PNL Dâmboviţa regretă că primarul municipiului Târgovişte, Cristian Daniel Stan, nu a înţeles demersul democratic şi legal al consilierilor municipali liberali. Furiile dumnealui, îndreptate împotriva reprezentanţilor noştri, împotriva târgoviştenilor care ne-au dat votul, sunt neproductive, antidemocratice şi nepermise într-o tribună a dezbaterii de idei, într-un loc unde trebuie să decidem, cu mare respect şi seriozitate, ce este mai bun pentru comunitate, pentru cetăţenii municipiului Târgovişte.

Faptul că aleşii PNL din Consiliul Local au solicitat, în şedinţa din data de 23 noiembrie 2017, scoaterea de pe ordinea de zi a unui proiect de hotărâre care nu fusese analizat suficient şi care ar putea da naştere unor controverse de ordin juridic, nu îl îndreptăţeşte pe primarul Cristian Daniel Stan să lanseze ameninţări în spaţiul public la adresa consilierilor PNL.

Suntem profund îngrijoraţi din cauza modului în care edilul Târgoviştei vede desfăşurarea actului administrativ şi implicarea aleşilor în folosul cetăţenilor. Opiniile exprimate de consilierii noştri, profesor Honorius Moţoc şi avocat Adrian Ghinescu, pe seama proiectului de hotărâre privind înfiinţarea unei societăţi de transport local au fost pertinente, politicoase, la obiect şi în total acord cu legea administraţiei publice locale.

Consilierii PNL nu vor aproba proiectul privind înfiinţarea unei societăţi de transport călători până când nu vor fi clarificate relaţiile contractuale cu AITT, firmă aflată în parteneriat cu Primăria Târgovişte şi care asigură, în momentul de faţă, transportul de călători, indiferent câte presiuni şi ameninţări va face primarul Cristian Daniel Stan”, se arată într-un comunicat de presă remis de PNL Dâmboviţa.

La finalul şedinţei Consiliului Local Municipal Târgovişte, primarul Cristian Daniel Stan a postat un mesaj dur pe pagina sa de Facebook.

„In sedinta de consiliu local care tocmai s-a incheiat, am asistat la un gest de iresponsabilitate administrativa fara precedent la nivelul Consiliului Local Targoviste. Fara exceptie, toti consilierii locali ai PNL au inteles sa nu voteze un proiect indispensabil obtinerii de catre municipiul Targoviste a unei finantari nerambursabile in valoare de peste 20.000.000 euro, finantare necesara modernizarii transportului public local.

Mai exact, distinsii alesi locali amintiti au respins infiintarea unui operator public de transport, cu capital social detinut integral de municipalitate, in lipsa caruia cel mai mare proiect din istoria municipiului Targoviste este imposibil de implementat.

Investitia presupune achizitionarea a cel putin 24 de autobuze electrice noi, construirea unui depou, a 3 statii de capat, a statiilor de imbarcare-debarcare calatori, a statiilor electrice de incarcare, reabilitarea integrala a bulevardelor Regele Carol, Mircea cel Batran, a strazilor Lt. Stancu Ion, Garii precum si modernizarea pasajului de pe DN 72, alaturi de multe alte imbunatatiri aduse sistemului de transport public local.

Cota de contributie a municipiului Targoviste este de numai 2% din valoarea proiectului.
Votul de astazi se materializeaza intr-un prejudiciu adus bugetului local in valoare de peste 20.000.000 euro.

Marturisesc ca nu inteleg motivatia unui asemenea gest, in conditiile in care, in mod evident, transportul public local din Targoviste are nevoie clara de modernizare, iar oportunitatea obtinerii unei finantari europene nu poate fi ratata.

Consider ca, in situatia data, cei responsabili trebuie sa-si asume consecintele de natura legala care decurg din conduita adoptata in sedinta de Consiliu Local. Cred ca tarie ca interesul comunitatii targovistene trebuie sa primeze in fata oricarui interes politic, individual sau de grup”, a scris primarul municipiului Târgovişte.

View My Stats