Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, mai 18, 2024
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » SUD MUNTENIA: Parteneriat între Dâmboviţa, Teleorman şi Giurgiu pentru modernizarea drumurilor

SUD MUNTENIA: Parteneriat între Dâmboviţa, Teleorman şi Giurgiu pentru modernizarea drumurilor 

Astăzi, la Consiliul Judeţean Teleorman, a fost semnat contractul de asociere între administraţiile din Dâmboviţa, Giurgiu şi Teleorman pentru fluidizarea traficului rutier către Autostrada A1, Bucureşti-Piteşti, şi spre podul de trecere peste Dunăre de la Giurgiu-Ruse. Este vorba despre modernizarea a 100 kilometri de drumuri judeţene care traversează 15 comune, 5 din Giurgiu, 7 din Teleorman şi 3 din Dâmboviţa. Vor beneficia direct de acest proiect 120.000 de locuitori. Totodată, şefii de la Dâmboviţa şi Giurgiu au semnat şi un al doilea parteneriat pentru reabilitarea a 38 de kilometri de drumuri judeţene.

Cele două proiecte urmează a fi depuse în vederea obţinerii de fonduri europene în sesiunea 2014-2020.

„Întâlnirea de astăzi va fi un câştig pentru toate cele trei judeţe. Scopul îl reprezintă semnarea contractelor. Cu cât vom reuşi să accesăm mai multe fonduri europene, cu atât vom îmbunătăţi condiţiile de viaţă ale locuitorilor din cele trei judeţe. Facm o legătură directă între cele tri judeţe. Vorbind de o infrastructură rutieră bună, vorbim despre dezvoltare. Acest contract de asociere reprezintă primul pas pentru o colaborare viitoare eficientă şi fructuoasă între cele trei judeţe”, a declarat Adrian Ionuţ Gâdea, preşedintele CJ Teleorman.

În cadrul celor două proiecte, se vor executa lucrări de consolidare şi ranforsare a părţii carosabile; asfaltare; podeţe şi şanţuri dalate; consolidare şi reabilitare poduri; amenajare intersecţii şi parcări; lărgire parte carosabilă şi amenajare drumuri laterale; semnalizare rutieră; monitorizare video şi sisteme de iluminat.

„Proiectul cu Giurgiu este foarte important pentru noi şi îi mulţumesc preşedintelui Mustăţea că a înţeles să ne sprijine. Este vorba despre 38 de kilometri, dintre care 35 sunt pe teritoriul judeţului Dâmboviţa. Avem pe acest drum 32,6 Km cu o uzură avansată. Cred că acest tip de asociere va avea succes şi va avea prioritate la finanţare europeană pe programul european 2014-2020”, a precizat Adrian Ţuţuianu, preşedintele CJ Dâmboviţa.

Drumurile care vor fi reabilitate şi modernizate în cadrul celor două proiecte traversează următoarele localităţi: Ghizdaru, Stăneşti, Chiriacu, Toporu, Găiseni din judeţul Giurgiu; Drăgăneşti-Vlaşca din judeţul Teleorman; Şelaru, Vişina, Petreşti, Mogoşani, Costeşti Vale, Odobeşti, Potlogi, Găeşti din judeţul Dâmboviţa.

„Pentru mine această colaborare este un prim pas pentru a arăta că noi, preşedinţii consiliilor judeţene, putem să ne asociem şi să colaborăm îm profitul cetăţenilor celor trei judeţe. Consiliul Judeţean Giurgiu mai are în plan şi o asociere cu judeţul Argeş şi Teleorman pentru reabilitarea altui drum judeţean. Am dat un sprijin domnului Ţuţuianu, dar o să-l rog acum să mă ajute să rezolvăm legal şi corect problema balastierelor de la limita judeţelor, pentru că altfel degeaba modernizăm drumurile. Sunt convins că viitorul ne va obliga să colaborăm pentru a obţine şi alte proiecte. În acest mod, dăm o şansă mai mare proiectelor noastre, fiindcă obţinem un punctaj mai mare”, a declarat Vasile Mustăţea, preşedintele CJ Giurgiu.

View My Stats