Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, mai 18, 2024
Sunteți Aici Home » SOCIAL » STUDIU: Întrebările care îţi asigură jobul la finele interviului de angajare

STUDIU: Întrebările care îţi asigură jobul la finele interviului de angajare 

În momentul în care participă la un interviu de angajare, candidații trebuie să țină cont de faptul că recrutorii caută doar acele persoane care demonstrează că sunt cu adevărat interesate de pozițiile pentru care aplică. Adică acei candidați care denotă un real entuziasm pentru jobul pus la bătaie și pentru oportunitățile profesionale oferite, nu doar pentru salariu!

Aceasta este concluzia la care au ajuns specialiștii în HR ai platformei SmartDreamers, în urma unui studiu la care au participat recrutorii companiilor aflate în căutare de tineri specialiști. Interesul pentru jobul pus la bătaie e relevat de comportamentul candidatului în momentul interviului. Mai exact, prin întrebările pe care acesta le adresează recrutorului.

”În momentul în care participă la un interviu, candidații trebuie să țină cont de faptul că un CV perfect nu e suficient pentru obținerea jobului. Ei sunt intervievați, dar trebuie să ia în serios și rolul recrutorului și să adreseze întrebări pertinente referitoare la poziția aflată în concurs. În urma studiului nostru am putut afla care sunt acele întrebări care asigură obținerea oricărui job, atunci când competiția e cu adevărat acerbă. CV-uri bune se găsesc ușor, dar candidații ideali sunt cei care vin cu temele făcute de acasă la interviul de angajare și care nu se sfiesc să ceară informații despre jobul pus în concurs”, a declarat Alex Ramadan, PR la SmartDreamers.

Dar care sunt întrebările pe care trebuie să le adreseze un candidat prezent la interviu pentru a-și asigura jobul mult visat? Studiul SmartDreamers a evidențiat opt, în urma părerilor exprimate de recrutorii principalelor companii prezente pe platforma de joburi:

  • Din ce cauză a plecat cel care a eliberat această poziție?
  • Cum ați descrie candidatul ideal pentru această poziție și cum mă pot compara cu el?
  • Care e lucrul care vă încântă cel mai tare la această companie?
  • Îmi puteți descrie o zi obișnuită de lucru pe poziția pentru care mă aflu aici?
  • Care e modul prin care sunt evaluate performanțele în cadrul companiei?
  • Cum ați descrie cultura organizațională a acestei companii?
  • Care sunt principalele diferențe dintre această companie și concurență?
  • Când m-aș putea aștepta la o ofertă din partea dumneavoastră?

 

Nu toate aceste întrebări trebuie adresate de către candidat, ci trebuie alese cele potrivite contextului. În definitiv, un interviu nu seamănă niciodată cu altul. Totuși, conform specialiștilor în recrutare, în momentul în care un candidat adresează măcar jumătate din aceste întrebări atunci când participă la un interviu, arată că e cu adevărat interesat de jobul pus la bătaie, are încredere în forțele proprii și e conștient de propria valoare din punct de vedere uman și profesional.

View My Stats