Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, aprilie 12, 2024
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » Start pentru al treilea sezon „Şcoala lui Andrei”

Start pentru al treilea sezon „Şcoala lui Andrei” 

Petrom a lansat, pentru al treilea an consecutiv, competitia nationala de proiecte pe teme eco-civice „Scoala lui Andrei” pentru toate scolile generale din intreaga tara.  Astfel, Petrom sustine si anul acesta ideile care pot schimba viata comunitatilor prin stimularea si educarea spiritului civic al elevilor si profesorilor din clasele I-VIII.

Competitia face parte din programul de responsabilitate sociala Petrom – TaraluiAndrei.ro –  o platforma care ofera instrumente de educare pentru formarea unei generatii responsabile si implicate activ in comunitate.

Toti elevii si profesorii din scolile generale din Romania isi pot inscrie proiectele in perioada 12 mai – 9 iunie 2011, pe www.taraluiandrei.ro , la sectiunea „Scoala”. Fiecare aplicatie trebuie sa identifice o problema reala a comunitatii lor si sa propuna un proiect – solutie. O conditie este ca propunerile sa se incadreze la una din cele trei categorii: Mediu, Educatie&Cultura, Implicare in Comunitate. Proiectele pot fi depuse de echipe formate de minimum 20 si maximum 30 de elevi, coordonate de catre un singur cadru didactic.

Cele mai bune 11 proiecte ale Scolii lui Andrei – alese in urma votului public si a deciziei juriului  – vor primi cate 5.000 de euro si consultanta din partea Petrom pentru implementarea proiectelor castigatoare. Mai mult decat atat, scolile din care fac parte echipele desemnate castigatoare vor fi echipate cu cate un sistem de videoproiectie, iar fiecare profesor coordonator al acestor echipe va primi un laptop.

400 de membri ai primelor clasate echipe vor participa in tabara din Tara lui Andrei, la Cheia, judetul Prahova. Petrom ofera si doua premii speciale pentru Cea Mai Populara Echipa si Cea mai Constiincioasa Echipa, recompensate de asemenea cu locuri in tabara din Tara lui Andrei.

Proiectele castigatoare vor fi anuntate pe 17 iunie, pe site-ul www.taraluiandrei.ro, la sectiunea „Scoala”.

Pentru orice intrebari cu privire la concurs, participantii pot suna la 031.824.37.30, de luni pana duminica, intre orele 8.00-21.00, in perioada 9 mai – 16 iunie (tarif normal în orice retea) sau pot scrie la scoala@taraluinadrei.ro.

View My Stats