Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, aprilie 12, 2024
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » Şi-au… îndulcit afacerile, furând statul

Şi-au… îndulcit afacerile, furând statul 

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa  au început urmărirea penală împotriva numiţilor R.I., de 24 de ani  şi S.M., de 32 de ani, ambii din oraşul Mioveni, judeţul Argeş,  sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi respectiv complicitate la evaziune fiscală.

Cei doi, în calitate de fost asociat unic şi administrator al unei societăţi comerciale şi respectiv, împuternicit pentru desfăşurarea unor activităţi economice şi pe contul bancar al societăţii, sunt suspectaţi că, în cursul anului 2010, nu au înregistrat în contabilitate operaţiunile privind livrarea zahărului provenit din achiziţii intracomunitare, sustrăgându-se de la plata obligaţiilor fiscale către bugetul consolidat, cu suma de 330.957 lei, reprezentând T.V.A. şi impozit pe profit.
Totodată, administratorul e bănuit că, în cursul lunii ianuarie 2010, a schimbat sediul social al societăţii din judeţul Argeş pe raza municipiului Târgovişte, fără a desfăşura vreo activitate la noul sediu, în scopul sustragerii de la efectuarea verificărilor financiar-fiscale.

Cercetările continuă pentru recuperarea prejudiciului, la finalizare se va propune soluţie procedurală parchetului.

View My Stats