Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iulie 19, 2024
Sunteți Aici Home » ALEGERI » Secţiile de votare din Gura Foii au fost desigilate

Secţiile de votare din Gura Foii au fost desigilate 

În această seară, prefectul judeţului Dâmboviţa, Emilian Rusu, însoţit de subprefectul Antonel Jîjîie, Vasile Ciocan, salariat în cadrul Instituţiei Prefectului şi Camelia Istrate, preşedinta Biroului Electoral de Circumscripţie din comuna Gura Foii, au considerat „oportună” descinderea la secţiile de vot din această localitate pentru a mai „retuşa” pe ici – pe colea, prin părţile esenţiale, probabil, decorul electoral.

Mai exact, sus numiţii au desigilat secţiile de votare din satele Gura Foii şi Bumbuia pentru… a vopsi urnele. Motivul invocat ar fi fost acela că urnele de vot nu ar fi trebuit să fie confecţionate dintr-un material transparent. Însă, Biroul Electoral Central soluţionase aceasta chestiune, prin Adresa nr.546/01.06.2012 trimisă Biroului Electoral de Circumscripţie nr. 71 Melineşti – Dolj în care se precizează: „Legislaţia electorală nu reglementează dimensiunile şi nici materialul din care să fie confecţionate urnele de vot. Birourile electorale ale secţiilor de votare trebuie să asigure urne suficient de încăpătoare pentru colectarea buletinelor de vot.”

Întrucât nu mai era nimeni de faţă la această operaţiune, în afară de cei menţionaţi, nu se poate şti cu exactitate ce altceva s-a mai întâmplat în interiorul acestor secţii.

După ce şi-au terminat „treaba”, reprezentanţii Instituţiei Prefectului şi reprezentanta Biroului Electoral de Circumscripţie au resigilat secţiile de vot şi şi-au văzut mai departe de drum. Probabil pentru a mai şterge praful şi a mai lustrui urnele şi de prin alte secţii.

PDL Dâmboviţa apelează la instituţiile abilitate ale statului să ia măsuri urgente în acest caz deosebit de grav de încălcare a legii. Este inadmisibil ca oameni care ar trebui să vegheze la legalitatea derulării scrutinului din 10 iunie 2012, să se comporte în totală contradicţie cu legea, dând dovadă de o iresponsabilitate crasă şi de sfidare a drepturilor cetăţenilor de a participa la un proces electoral corect.

Totodată, PDL Dâmboviţa anunţă că va formula plângere penală împotriva tuturor celor care au participat la această acţiune abuzivă.

Departamentul juridic al PDL Dâmboviţa

View My Stats