Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iulie 20, 2024
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » SE REIAU LUCRĂRILE LA REŢEAUA DE CANALIZARE A GĂEŞTIULUI! Investiţia trebuie să fie finalizată în 18 luni

SE REIAU LUCRĂRILE LA REŢEAUA DE CANALIZARE A GĂEŞTIULUI! Investiţia trebuie să fie finalizată în 18 luni 

Începute cu mare tam-tam înainte de alegerile locale de anul trecut, lucrările privind reabilitarea şi extinderea reţelei de canalizare în oraşul Găeşti au fost întrerupte imediat după momentul 10 iunie 2012. Ulterior, contractul de lucrări a fost reziliat, organizându-se o nouă licitaţie.

În momentul de faţă, investiţia a fost predată unei alte firme, care ar trebui să o definitiveze în următoarele 18 luni. Contractul face parte din proiectul „Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Dâmbovița”, cofinanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Sectorial Mediu. Valoarea contractului este de 37.080.214,64 lei.

Contractul presupune:

– Execuția a 5 puțuri noi de captare a apei, complet echipate și împrejmuite la Găești;

– 2 rezervoare noi de apă la gospodăria de apă Parc – Găești;

– Execuția conductelor de aducțiune la noile puțuri (Parc Găești);

– Reabilitarea și extinderea stației de epurare Găești;

– Extinderea stației de epurare Titu.

„La Titu și la Găești am avut probleme serioase, s-au reziliat două contracte derulate de o asociere de două firme, pentru apă și canal, cu consecințe directe asupra nivelului de viață al cetățenilor din aceste localități, cu consecințe directe asupra stadiului de implementare a proiectului, în ansamblul lui, și cu consecințe directe asupra unor societăți comerciale mai mici, cu sediul în Dâmbovița, care au lucrat ca subantreprenori la cei care au fost adjudecatarii licitațiilor. Au lucrat, nu și-au încasat banii, nu și-au plătit salariații și astăzi suntem puși în situația în care, la nivelul județului, oamenii vin și ne întreabă de ce statul român nu a avut grijă să-i protejeze pe acești salariați”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

View My Stats