Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, aprilie 12, 2024
Sunteți Aici Home » RELIGIE-CULTURĂ » Saga Film dă 10.000 de euro pentru cel mai bun scenariu scris de un amator

Saga Film dă 10.000 de euro pentru cel mai bun scenariu scris de un amator 

Până pe 20 iulie, toţi cei care au scris un scenariu de lung metraj au şansa să-l înscrie la atelier atelierul organizat de Asociaţia culturală Secvenţe, în parteneriat cu Saga Film şi cu sprijinul Centrului Naţional al Cinetamografiei, şi să câstige 10.000 euro.

Atelierul se adresează tuturor celor care au idei originale, capabili să le transpună într-un scenariu lung metraj. Calitatea scenariilor va fi singurul criteriu care va sta la baza selecţionării participanţilor. Astfel, sunt incurajaţi să participe atât scenarişti cu experienţă, cât şi cei care se află la început de drum.

Participanţii vor fi expuşi în cadrul atelierului la adevărata lume a cinematografiei româneşti, nu doar la informaţii teoretice. Ei vor lucra şi vor primi sfaturi de la membri activi ai industriei, vor interacţiona cu regizori, scenarişti, producători şi actori. Vor lucra cu tutorii aşa cum scenariştii lucreaza cu script-doctori, iar în final vor primi şansa de a-şi prezenta proiectele producătorilor autohtoni. Participanţii vor trece la un nou nivel în cariera lor şi nu vor învăţa doar reguli legate de scrierea scenariilor, ci vor ajunge să înţeleagă cum funcţioneză întreaga industrie.

Atelierul se va întinde pe o perioadă de şase luni (septembrie 2011- martie 2012) şi va fi împarţit în trei sesiuni a câte patru zile, între care se vor desfăşura consultări on-line. La finalul atelierului, SAGA FILM va oferi 10.000 de euro pentru cumpărarea scenariului câştigător.

View My Stats