Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iulie 19, 2024
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » SĂ NU NE SPERIE REGIONALIZAREA! „Niciun cetăţean nu va trebui să facă un drum în plus, nu va suporta costuri în plus”, spune Dragnea

SĂ NU NE SPERIE REGIONALIZAREA! „Niciun cetăţean nu va trebui să facă un drum în plus, nu va suporta costuri în plus”, spune Dragnea 

Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării Regionale vrea să îi asigure pe români că regionalizaea nu le va crea probleme. ”Nu se desfiinţează niciun judeţ, nici un consiliu local, toate autorităţile locale rămân, apare acest nivel al regiunii ca autoritate administrativ-teritorială”.

Potrivit lui Dragnea, în urma regionalizării, va fi redusă şi birocraţia, iar cheltuielile de personal se vor diminua, în condiţiile în care este posibil ca numărul angajaţilor din direcţiile deconcentrate care se află acum în subordinea ministerelor şi care vor trece în subordinea autorităţilor locale sau regionale să fie mai mic.

În ceea ce priveşte procesul de regionalizare, Liviu Dragnea a dat asigurări că nimeni nu va pierde nimic. “Niciun cetăţean nu va trebui să facă un drum în plus, nu va suporta costuri în plus, după finalizarea procesului de regionalizare. Dimpotrivă, nicio competenţă de la niciun judeţ nu va fi luată.

În schimb, competenţe care aparţin în prezent Guvernului vor fi transferate la judeţe şi, după caz, la nivelul autorităţilor locale. Nu se vor plăti alte taxe, nu se schimbă actele de identitate, actele maşinii, documentele de proprietate”, a dat asigurări Dragnea.

View My Stats