Știri, Muntenia-Sud, România|joi, aprilie 18, 2024
Sunteți Aici Home » SPORT » România are Federaţie de Minifotbal

România are Federaţie de Minifotbal 

Proiectul Asociaţiei Române de Minifotbal a început oficial în anul 2007 prin organizarea primului turneu final, dar şi prin demararea la nivel local a cât mai multor competiţii de minifotbal. 

În urma activităţii din ultimii 4 ani, Asociaţia Română de Minifotbal a organizat patru Turnee Naţionale şi o Cupă a României, şi a pus bazele primei echipe naţionale de minifotbal.

Reprezentativa României, sub conducerea antrenorului Tiberiu Lajos, fostul arbitru internaţional, a câştigat în 2010 şi primul turneu european de minifotbal, un element de deplină bucurie pentru cei au care jucat pentru prima dată sub culorile naţionale. La turneul găzduit anul trecut la Bratislava au mai participat şi reprezentantele de minifotbal din Austria, Ungaria, Cehia şi Slovacia.

În acest moment în tot acest sistem competiţional sunt angrenaţi un număr de aproximativ 25.000 de practicanţi de minifotbal.

”După acest parcurs încununat cu cele mai frumoase rezultate atât la nivel naţional cât şi european, am luat decizia de a depune toate eforturile ca minifotbalul din România să fie reprezentat la nivel de federaţie şi am reuşit. Un rol important în promovarea minifotbalul în România l-a avut şi căpitanul echipei naţionale de fotbal, Cristi Chivu, care a răspuns invitaţiei noastre de a fi prezent la ultime două turnee finale şi chiar mai mult decât atât, a fost gazda campioanelor noastre la nivel naţional din ultimii doi ani la meciurile sale de la Inter Milano”, ne-a declarat Răzvan Burleanu, preşedintele noii federaţii de minifotbal.

Noul comitet executiv al Federaţiei de Minifotbal din România va fi reprezentat de Răzvan Burleanu (preşedinte), Paul Costaş (prim-vicepreşedinte), Ionică Onicaş (vicepreşedinte), Tiberiu Lajos (vicepreşedinte) şi Gavrilă Vasilescu (secretar general).

Pentru 2011, noua federaţie constituită îşi doreşte să organizeze un turneu european de minifotbal în România, dar şi să consolideze campionatele de la nivel local, din cele peste 30 de judeţe în care se joacă în acest moment.

Sursa: Federaţia de Minifotbal din România

View My Stats