Știri, Muntenia-Sud, România|joi, aprilie 18, 2024
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » Robinetul la căldură este închis din cauza datoriilor

Robinetul la căldură este închis din cauza datoriilor 

Deşi sezonul rece îşi intră încet-încet în drepturi, târgoviştenii nu ştiu dacă vor avea sau nu căldură în această iarnă. Termica are datorii către Distrigaz de aproximativ 10 milioane de lei, din care două milioane de lei reprezintă penalităţi, ceea ce înseamnă că robinetul este momentan închis. Se aşteaptă rezultatul negocierilor dintre conducerea Primăriei Târgovişte şi reprezentanţii Distrigaz. 

În această vară, 1000 de târgovişteni s-au debranşat de la reţeaua de termoficare a oraşului, preferând să-şi monteze centrale proprii de apartament, convertoare sau, pur şi simplu, să folosească pentru încălzire caloriferele electrice.
Au mai rămas să fie încălzite în sistem centralizat 6000 de apartamente, cărora li se adaugă şcolile, grădiniţele, spitalele şi celelalte clădiri administrative. Deocamdată, autorităţile locale nu au stabilit dacă preţul gigacaloriei va rămâne 208,4 lei sau se va dubla.

Primarul Gabriel Boriga a făcut cunoscut faptul că bugetul local nu poate suporta subvenţia de 50%, ceea ce ar însemna ca gigacaloria să fie plătită cu 416,8 lei. „O să informez Consiliul Local, care trebuie să hotărască dacă luăm bani de la investiţii pentru a subvenţiona preţul gigacaloriei. Eu, unul, nu sunt adeptul să renunţăm la investiţii. În acest fel, oraşul nu se va mai putea dezvolta”, afirmă Gabriel Boriga.

View My Stats