Știri, Muntenia-Sud, România|joi, aprilie 18, 2024
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » Reţinuţi de poliţişti fiindcă au transformat slujba de Înviere în circotecă

Reţinuţi de poliţişti fiindcă au transformat slujba de Înviere în circotecă 

Patru tineri, cu vârste cuprinse între 17 şi 23 de ani, au fost reţinuţi astăzi, 26 aprilie, pentru 24 de ore, fiindcă în noaptea de Înviere au provocat un scandal monstru în biserica din satul Pătroaia Vale, comuna Crângurile.

Cristian Zamfir, de 22 de ani, Laurenţiu Văleanu, 23 ani, şi Samuel Stoica, 17 ani, din satul Voia, comuna Crângurile, împreună cu un prieten, Ion Văleanu, 22 de ani, din Leordeni, Argeş,  se manifestau în timpul slujbei de parcă se aflau într-o discotecă, nicidecum în biserică.

Fiindcă li s-a atras atenţia că nu se cade să aibe un comportament necivilizat, cei patru tineri au început să-l înjure pe preot.

Unii martori spun chiar că l-ar fi urecheat, îmbrâncit şi îngenunchiat. Cu toate acestea, prelatul nu a depus plângere împotriva derbedeilor.

În tot acest timp, bătrânii au luat cu asalt uşa Bisericii, fugind şi ţipând îngroziţi, fără să mai ia Lumină, fără să mai împartă după datina creştinească. De altfel, localnicilor le este frică să vorbească prea mult, fiindcă, spun ei, ar putea fi ţinta unor atacuri viitoare din partea răufăcătorilor.

Primarul comunei, Dumitru Giurescu, ne-a declarat că aşa ceva nu s-a întâmplat niciodată în istoria localităţii Crângurile.

Un cetăţean a sesizat Poliţia cu privire la faptele reprobabile comise de cei patru.  Oamenii legii i-au identificat rapid şi i-au citat la Poliţie pentru ziua de astăzi, când au fost reţinuţi pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri.

Ancheta este în curs, urmând ca cei patru scandalagii să fie prezentaţi Parchetului, cu propunere de arestare preventivă.

Citeşte şi Derbedeii de la biserică, liberi să-şi facă de cap

View My Stats