Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iunie 15, 2024
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » REACŢIE: „Nu am cunoştinţă despre meciuri trucate! Eu nu am primit niciun ban”

REACŢIE: „Nu am cunoştinţă despre meciuri trucate! Eu nu am primit niciun ban” 

Vicepreşedintele Comisiei Judeţene de Arbitri Dâmboviţa – Cristian Grigoraşcu (plutonier major în cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa), nominalizat în lotul de arbitri români care ar fi orchestrat blaturi pentru pariuri în Turcia şi Cipru, a făcut astăzi declaraţii cu privire la scandalul declanşat. Grigoraşcu spune că nu se pune problema folosirii unei identităţi false. Toată lumea ştia că sunt români. Vorbeau româneşte, s-au legitimat cu paşaport românesc.

„Am ieşit în faţa dumneavoastră să-mi apăr numele şi instituţia din care fac parte (Nota redacţiei: Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa). Nu am răspuns până acum, fiindcă trebuia să obţin acordul conducerii unităţii. Sunt în concediu legal, am respectat toate normele legale. Nu există nimic care să mă incrimineze sub nicio formă. Eu nu am primit niciun ban. Nu am avut nevoie să primesc niciun ban. Am avut cazarea şi masa asigurate de către organizatori. Biletul de dus şi întors mi l-am plătit singur. Mi-am dorit o vacanţă. Când am plecat, nu intenţionam să arbitrez. Voiam doar să mă relaxez.

Nu ştiu ştiu ce au făcut ceilaţi. Nu ştiu dacă au fost sau sunt implicaţi. Eu vorbesc în numele meu. Legat de prestaţiile noastre ca arbitri. Vorbesc tot în numele meu. Urmăriţi şi vedeţi dacă eu sunt incriminat în vreo fază litigioasă, dacă ies în evidenţă cu ceva, dacă am vreo treabă cu ce se întâmplă acolo. M-am identificat, am vorbit în româneşte, se ştia că sunt român. La meciul cu Botoşani, eu chiar am vorbit în română, în timpul jocului, cu unii jucători care erau pe partea mea. Nu avea cum să nu se ştie că sunt român!

Peste tot apar înregistrat cu numele meu. Exclus varianta cu nume străine. Nu ne-a întrebat nimeni niciodată ce naţionalitate am. Dimpotrivă! Chiar eu am ridicat problema că nu este normal să arbitrăm echipe româneşti, fiindcă suntem români. Ni s-a spus că nu este niciun fel de problemă, fiindcă sunt meciuri amicale.

Legat de ce s-a mediatizat, că s-au dat nume false, bănuiesc că organizatorii, ca să poată să ne folosească, să ne bage şi la meciuri româneşti, or fi spus echipelor că nu suntem români. Mă gândesc eu. Nu am cunoştinţă despre meciuri trucate. Dacă aş fi ştiut aşa ceva, nu ajungeam acolo, nu-mi pătam imaginea cu aşa ceva”, a declarat Cristian Grigoraşcu – vicepreşedinte al Comisiei Judeţene de Arbitri Dâmboviţa.

Cei patru arbitri dâmboviţeni prezenţi în Antalya (Cristian Catană, Dan Ionuţ Petre, Laurenţiu Florin Niculae şi Cristian Grigoraşcu) sunt acuzaţi că ar fi luat decizii incredibile în meciurile pe care le-au arbitrat, pentru pariuri. Federbet, agenția mondială de monitorizare a pariurilor, reclamă modificări nefirești ale cotelor la partide în care au evoluat Astra, CFR, Pandurii și Botoșani. Arbitrii au fost demascaţi de un om din sistem, Armand Mihălăchioiu, fost arbitru de Liga a 3-a şi ex-membru al Comisiei Judeţene de Arbitri Dâmboviţa.

„Domnul Armand Mihălăchioiu a făcut declaraţiile. Nu cunosc care îi sunt motivele. Nu cunosc ce are de împărţit cu conducerea AJF, cu ce se întâmplă în fotbalul judeţean. Ştiu că are un război cu toată lumea. Nu înţeleg ce are cu mine, de m-a băgat în scandalul acesta. Am avut o relaţie foarte apropiată, am fost foarte buni prieteni, mi-a fost mentor, am învăţat foarte multe de la el, ba chiar trebuia să-mi fie şi naş de cununie.

Domnul Negoescu – preşedintele Comisiei Judeţene de Arbitri fiind plecat, m-au întrebat pe mine dacă pot să meargă să facă pregătire în Antalya. Eu le-am spus că pot. Nu ştiu dacă am făcut bine sau nu, rămâne să judece conducerea AJF. M-au invitat şi pe mine. Am fost o delegaţie numeroasă. În alţi ani, au fost şi mai mulţi. Urma să mai chemăm şi zilele următoare arbitri. De acum încolo aveau meciuri mai multe. Organizatorii ne-au întrebaz dacă putem să mai aducem şi alţi arbitri”, a precizat Cristian Grigoraşcu – vicepreşedinte al Comisiei Judeţene de Arbitri Dâmboviţa.

Răzvan Burleanu – preşedintele Federaţiei Române de Fotbal a cerut o anchetă care să stabilească în ce măsură arbitrii dâmboviţeni sunt implicaţi în trucarea meciurilor disputate în Turcia şi Cipru.

În zilele următoare si ceilalți arbitri nominalizați vor face declarații cu privire la scandalul meciurilor trucate.

View My Stats