Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, aprilie 12, 2024
Sunteți Aici Home » POLITIC » PSD Dâmbovița are doi președinți. Unul ales, altul numit de București

PSD Dâmbovița are doi președinți. Unul ales, altul numit de București 

Deputatul Ion Stan a convocat astăzi o conferință de presă în calitate de președinte al Organizației PSD Dâmbovița, întrucât, spune domnia sa, nu a fost demis oficial de la conducerea partidului. ”S-a adoptat o hotărâre de numire a lui Adrian Țuțuianu ca președinte interimar al Organizației PSD Dâmbovița, fără a spune cum s-a vacantat funcția. Ion Stan este în viață, nu a demisionat și nici nu a fost înlăturat într-o conferință județeană. Menționez că statutul PSD nu permite președintelui partidului și nici Biroului Permanent Național să demită un președinte de organizație județeană. Asistăm astăzi la un conflict statutar creat de Biroul Permanent Național prin care Organizația PSD Dâmbovița are un președinte ales la Conferința Județeană din 2010 și un președinte interimar stabilit în condiții nestatutare de către Biroul Permanent Național”, a precizat deputatul Ion Stan.

Stan contestă decizia Biroului Național de numire a lui Adrian Țuțuianu

Acesta a susținut că, în astfel de condiții, se vede nevoit să conteste decizia luată de ”doctorii în drept” din conducerea PSD.

”Astăzi, voi depune contestația la Comisia Națională de Arbitraj și la secretariatul Comitetului Executiv Național împotriva Hotărârii nr. 60/19 iunie 2012, care este nefondată și emisă cu încălcarea normelor statului PSD. Măsura luată de Biroul Permanent Național este abuzivă. Nu sunt motive pentru demiterea mea, realizată tacit prin numirea lui Adrian Țuțuianu ca președinte interimar. Până nu voi primi o decizie de demitere, îmi voi exercita atribuțiile de președinte al Organizației PSD Dâmbovița”.

În această calitate, Ion Stan a contestat comisia creată la nivel județean pentru negocierea cu PNL a posturilor de conducere din instituțiile deconcentrate. Stan spune că a fost exclus din această delegație întrucât nu convine poziția sa cu privire la ”marea târguială”. Partenerii din USL, crede deputatul Ion Stan, trebuie să primească ce li se cuvine în raport cu activitatea depusă în campania electorală și în raport cu contribuția financiară.

Afișele și bannerele lui Gabriel Grozavu, plătite de PSD

”Nu sunt de acord să împărțim totul jumătate-jumătate, atâta timp cât contribuția fiecărui partid reunit în USL a fost diferită. Nu putem nedreptăți și spulbera așteptările unor oameni din PSD care au muncit în campania electorală. A împărți frățește aceste funcții reprezintă un abuz, un act de sfidare a zecilor de mii de PSD-iști, înseamnă anularea muncii și speranțelor armatei PSD care a dus tot greul în campania electorală. Din conturile PSD au fost achitate afișele și bannerele candidatului USL pentru funcția de primar al municipiului Târgoviște, Gabriel Grozavu. Adrian Țuțuianu își sacrifică colegii de partid pe altarul USL, în dispreț total față de munca acestora”, a punctat Ion Stan.

Motivele de demitere sunt inventate

Cât privește acuzele care i s-au adus pentru a motiva schimbarea sa din funcția de președinte al PSD Dâmbovița, Ion Stan susține că acestea sunt simple invenții.

”De ce n-au avut curajul să mă schimbe înaintea campaniei electorale, dacă știau că nu mai sunt loial partidului”, a întrebat, retoric, Ion Stan.

View My Stats