Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iulie 19, 2024
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » PROIECT: Primăria Titu amenajează cu fonduri europene o superbă zonă de promenadă

PROIECT: Primăria Titu amenajează cu fonduri europene o superbă zonă de promenadă 

Administraţia din Titu a depus la Agenţia de Dezvoltare Regională Sud Muntenia documentaţia necesară pentru obţinerea unei finanţări europene nerambursabile în vederea extinderii parcului orăşenesc cu 3,02 hectare. Valoarea proiectului este de aproximativ două milioane de euro.

Se vor crea noi spaţii verzi, cu gazon, arbori şi arbuşti, flori, plante agăţătoare şi mobiliar urban adecvat. De asemenea, va exista un perimetru cu aparate de fitness de ultimă generaţie. În centrul zonei de promenadă se va regăsi un amfiteatru, unde se poate monta o scenă pentru spectacole în aer liber. Iarna, acesta va putea fi transformat cu uşurinţă în patinoar.

proiect-parc-titu-1Relieful zonei va fi modificat artificial, astfel încât să se obţină un aspect aparte. Gradele vor fi acoperite cu gazon şi se vor planta arbori, iar accesul se va face pe rampe de înclinaţie confortabilă, pavate cu piatră naturală, la fel ca în piaţetă. Toţi cei care se vor plimba în parc se vor putea conecta gratuit la internet.

În parc va exista şi o fântâna arteziană cu jeturi care tâșnesc direct din pavaj și locuri de şedere cu jardiniere în care vor fi plantate arbori de mătase, specie perfect adaptată regiunii sudice a țării noastre și ale căror flori alb-rozalii vor asigura un decor de lungă durată pe timpul verii. Vor exista instalaţii de irigat, camere de supraveghere video şi sistem de iluminat public.

Proiectul se va dezvolta pe terenul viran alipit actualui parc orăşenesc.

View My Stats