Primarului Costache şi consilierului Anghelescu li s-a tras de la iluminatul public
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează cercetări penale faţă de inculpaţii:
COSTACHE IONEL – CRISTIAN, primar al comunei Tărtăşeşti, jud. Dâmboviţa, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită şi
ANGHELESCU RELU GHEORGHE, şef Serviciu Cooperare – Coordonare Autorităţi Locale din cadrul Consiliului Judeţean Dâmboviţa, în sarcina căruia s-a reţinut complicitate la infracţiunea de luare de mită.
Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat următoarea stare de fapt:
În cursul lunilor aprilie – mai 2011, inculpatul Costache Ionel – Cristian, în calitate de primar al comunei Tărtăşeşti, judeţul Dâmboviţa, a pretins de la administratorului unei societăţi comerciale (denunţător în cauză) suma de 100.000 de lei pentru a considera ca executată o lucrare de extindere şi modernizare a iluminatului public în comuna Tărtăşeşti. Pentru acest contract, Primăria Tărtăşeşti achitase deja un avans în sumă de 300.000 lei în condiţiile în care lucrările nici măcar nu au fost începute. Mai mult, inculpatul Costache Ionel – Cristian i-a comunicat denunţătorului că nu este necesar să execute lucrarea ci doar să facă unele mici reparaţii în mod superficial şi formal.
Banii au fost pretinşi şi primiţi cu ajutorul inculpatului Anghelescu Relu Gheorghe, şef Serviciu Cooperare – Coordonare Autorităţi Locale din cadrul Consiliului Judeţean Dâmboviţa, urmând ca acesta să îşi oprească suma de 50.000 lei din totalul banilor daţi cu titlu de mită.
La data de 23 mai 2011, inculpatul Anghelescu Relu Gheorghe a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie imediat după ce a primit de la denunţător suma de 100.000 lei.
Inculpaţilor li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. La datele de 23 şi 24 mai 2011, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestora pe o perioadă de 24 de ore, urmând ca în aceeaşi zi fie prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile.
Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Biroul de Informare şi Relaţii Publice al DNA
Citeşte şi „DNA-ul a pus cătuşe primarului de Tărtăşeşti şi consilierului CJ Relu Anghelescu”