Știri, Muntenia-Sud, România|luni, iulie 15, 2024
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » Primăria Târgovişte dă bonuri valorice pentru pensionarii cu venituri sub 800 de lei

Primăria Târgovişte dă bonuri valorice pentru pensionarii cu venituri sub 800 de lei 

Primăria Târgovişte a hotărât că este momentul să vină în sprijinul bătrânilor defavorizaţi, drept pentru care Executivul a propus în şedinţa de Consiliu Local de ieri ajutorarea pensionarilor cu venituri de până la 800 de lei cu suma de 200 de lei/an, distribuită în două tranşe, în bonuri valorice.

Practic, după cum s-a exprimat primarul Gabriel Boriga, pensionarii urmează să primească prin poştă bonurile înainte de sărbătorile de Paşti şi Crăciun.

Consilierii PSD şi PNL au apreciat iniţiativa. Mai mult, au plusat, plecând de la ideea că sărăcia este cruntă. Au propus ca suma să fie nu de 200 de lei/an, ci de 400 lei/an, iar bonurile valorice să se acorde trimestrial.

Evident, conducerea Primăriei a susţinut că nu se poate realiza acum acest lucru, întrucât bugetul nu permite. Abia peste şase luni s-ar putea lua în discuţie o asemenea propunere.

Opoziţia a venit rapid cu soluţii. Silviu Tănase a precizat că se pot acorda toţi banii acum, înainte de Paşti, iar în perioada de până la Crăciun se poate lua în calcul amendamentul propus de PNL şi PSD.

Până la urmă, s-a votat pentru propunerea iniţială: bonuri valorice de 100 de lei semestrial.

La conferinţa de presă organizată de PDL înainte de şedinţa Consiliului Municipal, primarul Boriga a făcut pariu cu presa cum că Opoziţia nu va vota proiectul său. Probabil nu se aştepta ca PSD şi PNL să vină cu propunerea de majorare a sprijinului pentru pensionarii defavorizaţi…

View My Stats